Gold Double-kupé ombord på tåget.

12 dagars tågresa i Namibia och Sydafrika

till

3.500 kilometer med Dune Express

Upplev Walvis Bay, Etosha National Park, Windhoek, Sossusvlei, Keetmanshoop och Garas Park, Lüderitz och Kolmanskop, Fish River Canyon, Upington, Kimberley och Pretoria.

Resan arrangeras i samarbete med Rovos Rail Club, läs mer om Dune Express på Shongololo.com

Resefakta: 

1) Onsdag 15/11

Samling vid Helsingfors -Vanda flygfält. Vi tar Qatars flyg till Doha och vidare till Windhoek. Måltider ombord på planet. Möjlighet att boka businessklass.

2) Torsdag 16/11

Ankomst till Windhoek och därefter transfer till vårt hotel som ligger i Swakopmund, cirka 4 timmars väg från flygfältet.

Efter ankomsten till hotellet en par timmars egen tid och sedan gemensam middag på kvällen.
M (middag) 

3) Fredag 17/11 – WALVIS BAY

Efter frukosten åker vi till Walvis Bay för att gå ombord vårt tåg kl. 11.00. Vi träffas i loungen eller observationsvagnarna i bakre delen av tåget. Medan tåget kör igenom Namibiska öknen så äter vi lunch i restaurangvagnen och senare serveras eftermiddagste i lounge eller obervationsvagnarna. På väg mot Otjiwarongo serveras middagen kl 19.30. 

Namibiska öknen sträcker sig längs Atlantiska kusten i över 2000 km från Angola, Namibia till Sydafrika. Namibiska öknen kan var den äldsta öknen på jorden. 

4) Lördag 18/11 – ETOSHA NATIONAL PARK

Frukosten serveras mellan kl.07.00–10.00 i restaurangvagnen. Vi har transfer som tar cirka 2 timmar till Etosha lodge efter frukosten. Vi checkar in på lodgen och äter lunch. Kl 15.00 åker vi ut på en eftermiddags-safari som tar cirka 3 timmar. Vi äter middag och övernattar på lodgen.

Etosha National park är 22 270 kvadratkilometer och erbjuder fina möjligheter till att se djur. Namnet kommer från Etosha Pan (4760 km2) som är ett stort salt ökenområde, och en del av Kalahari Basin. Etosha betyder ”Stort vitt ställe”.

5) Söndag 19/11 – ETOSHA NATIONAL PARK

Vi får en tidig frukost kl 06.00 varefter vi åker på safari tur kl 07.00. Vi kommer tillbaks till lodgen och äter lunch före vi åker tillbaks till tåget. Det serveras eftermiddags te och middagen är kl. 19.30 i restaurangvagnen. 

6) Måndag 20/11 – CHEETAH CONSERVATION PROJECT 

Efter frukosten åker vi till projektet som tar hand om geparder. Projektet startade i Namibia 1990 och är dedikerat att se till att bevara geparderna i det fria.

Vi är tillbaka till lunchen kl 13.00 på tåget. Eftermiddagste och middag serveras på givna tider.

7) Tisdag 21/11 – WINDHOEK & SOSSUSVLEI

Frukost serveras från kl 07.00 och vi lämnar tåget för en natt för att först besöka Trans-Namib Transport muséet. Efter besöket så flyger vi med småflygplan i cirka en timme till Sossusvlei, som är en saltöken. Vi checkar in på lodgen och äter lunch. Vi åker på eftermiddags safari kl 16.00 och äter en bushmiddag efter solens nedgång. 

Windhoek ligger i Namibias centrala högland och är en attraktiv stad, som omringas av ett kluster av höjder och de imponerande bergen Auas och Eros. Dynerna i Namibia uppstod genom att sand från kusten blåste mot land. Sanden här är över 5 miljoner år gammal och röd eftersom den innehåller järn-syre. Dynernas färger varierar med solens ljus och ger en möjlighet att ta fina bilder av ökendynerna. 

8) Onsdag 22/11 – SOSSUSVLEI

På morgonen är det tidig väckning och det serveras kaffe eller te. Vi gör en öken-safari med frukost vid en vattenpool.

Vi kommer tillbaka till lodgen och flyger sedan till Mariental, cirka en timmes flygning, för att återkomma till vårt tåg. Vi äter lunch på tåget som fortsätter söderut i Kalahari öknen. Eftermiddagste och middag serveras medan tåget fortsätter mot Keetmanshoop.

9) Torsdag 23/11 – GARAS PARK & FISH RIVER CANYON

Tidig frukost från kl 06.00 för att vi ska åka kl 08.00 till Garas Park, hem för cirka 300 arter av kogerträd, Aloe dichotomy.

Tillbaka på tåget serveras lunch kl 13.00. Kl. 15.00 ska vi åka till Fish River Canyon. Vi är tillbaka på tåget kl 18.00 och fortsätter vår färd söderut vid sidan av Kalahari Basin. Middag serveras kl 19.30, och vi närmar oss Sydafrika och gränskontrollen.

Fish River reser sig i centrum av landet före det flödat sydöver in till Orange River vid Namibias gräns med Sydafrika. Det har format Fish River Canyon, den största kanjonen i södra hemisfären.

10) Fredag 24/11 – UPINGTON

Frukosten serveras till kl 10.00 varefter man kan ansluta till en två timmars rundtur per fots i Upington.

Lunch serveras i restaurangvagnen och vi fortsätter vår färd genom Karoo, ett semiöken-område som en gång var en stor insjö.

Middagen serveras kl 19.30 medan tåget fortsätter mot De Aar, en viktig järnvägsknutpunkt. 

11) Lördag 25/11 – KIMBERLEY

Vi äter frukost och lunch före vi anländer till Kimberley. Vi ska göra en utflykt till Kimberleys Diamant gruvmuseum och det Stora Hålet. Kimberley är huvudstad för Northern Cape och välkänt för upptäckten av diamanter som ledde till att staden grundades 1877.

Eftermiddags te serveras och färden fortsätter genom Free State och klättrar sakta uppåt mot Pretoria i Gauteng provinsen. Middag kl 19.30 med temat ”Africa”.

12) Söndag 26/11 – PRETORIA

Vi äter frukost och lunch på tåget och beräknas ankomma kl 17.00 till Rovos Rail Station i Pretoria. Vi har busstransfer till vårt hotell som ligger nära flygfältet.

13) Måndag 27/11 – JOHANNESBURG

Efter frukosten åker vi på en halv dags rundtur i Johannesburg. Flyget hemåt avgår på kvällen.

14) Tisdag 28/11 – HELSINGFORS

Flyget från Doha anländer till Helsingfors-Vanda flygfält.

Pris

Priset på resan utan flyg (som tillkommer då flygen går att boka) är 8.200 € per person i delad Guld-klass och 10.600 € i Emerald-klass.

I priset ingår:

  • all mat och alla drycker ombord
  • alla utflykter
  • en natt på hotell i Swakopmund
  • en natt på en lodge i Etosha national park
  • privat flyg till Sossusvlei från Windhoek och tillbaka till Mariental
  • en natt på hotel i Johannesburg
  • all transfer.