Förenade Arabemiraten – Dubai, Abu Dhabi och Al Ain 

till

I Dubai finns allt man kan önska sig för en semester med mycket innehåll! Själva staden Dubai är en storstad där olika nationaliteter och kulturer möts. Här finns spektakulära byggnadsverk som reser sig vid sidan av moskéer och orientaliska palats. Restaurangerna erbjuder all världens kök och här finns shoppinggallerior med fler än tusen butiker. Ultramoderna skyskrapor blandas med en fläkt av Orienten och oslagbar shopping.

Vi kommer även att göra två heldagsutflykter till Abu Dhabi och Al Ain, den gröna oasen i öknen. Vi stannar de sju första nätterna i Arabian Courtyard Hotel i den äldre delen av Dubai och avslutar vår resa de tre sista nätterna på Voco Dubai the Palm som ligger vid stranden.

På lunchrestaurangerna serveras ej alkoholhaltiga drycker, men under alla middagar finns alkoholservering. Under yacht-turen ingår dryckerna och även under några av middagarna. 

Kom ihåg att boka!

Observera att sista bokningsdag för upplevelser i Förenade Arabemiraten – Dubai, Abu Dhabi och Al Ain är 29.12.2023!

Resefakta:

1) Fredagen den 2 februari

Helsingfors – Dubai med Finnair. Avresa kl. 13.35 från Helsingfors med Finnairs flyg AY 1963 till Dubai med ankomst kl. 22.50. Transfer till vårt hotell Arabian Courtyard Hotel & Spa i den gamla och mer genuina delen av Dubai.

Flygplansmåltid.

2) Lördagen den 3 februari

Efter en riklig bufféfrukost träffas vi kl. 10.30 för att göra en guidad rundtur i Dubai. Vi kommer bland annat att besöka Museum of the Future, där innovativa och futuristiska ideologier, tjänster och produkter visas. Vi får en glimt av framtiden. Museet öppnades i februari 2022. Gemensam middag på hotellet.

Frukost (F) + Middag (M).

3) Söndagen den 4 februari

Efter frukosten kan vi besöka området Gold Souk & Spice Souk som ligger på gångavstånd från hotellet. Här kantas gatorna av små kryddbutiker som svämmar över av härliga färger, orientaliska dofter och munviga försäljare. Här finns också ca 700 butiker som säljer guld, och eftersom guld är skattebefriat i Dubai är det förmånligt att handla här. Priserna är fasta, men det förväntas att du prutar på kostnaden för arbetet med smycket! 

När solen börjar gå ner över Emiraterna åker vi ut i öknen för att uppleva den vackra solnedgången. Längs vägen kan man ta fantastiska bilder av det otroliga sand- och bergslandskapet. Vi kör med jeepar i sanddynerna och besöker ett beduinläger, där vi njuter av den läckra buffén och där både tandurdansaren och magdansaren bjuder upp till dans. Tillbaka till hotellet sen kväll.

F + M.

4) Måndagen den 5 februari

Idag efter frukosten åker vi på en heldagsutflykt till Al Ain som ligger ca 1,5 timmars väg från Dubai. Al Ain är födelsestaden för Förenade Arabemiratens förste president Zayed bin Sultan Al Nahyan och har den procentuellt sett största andelen ursprungsemiratier. Staden är även känd som Trädgårdsstaden med många parker och oaser.

Tillbaka är vi vid 18-tiden. Lunch i Al Ain och på kvällen åker vi på en middagskryssning på Dubai Creek.

F + Lunch (L) + M.

5) Tisdagen den 6 februari

Efter frukosten beger vi oss till Dubai Mall, världens största shopping center. Här finns inte mindre än 1200 butiker och utöver alla butiker tävlar en rad äventyrsaktiviteter om uppmärksamheten. Vi kan bland annat ägna oss åt skridskoåkning eller varför inte besöka ett undervattensakvarium av världsklass?

Vi besöker Burj Khalifa som reser sig 828 meter upp mot himlen. Utkiksplatsen ligger på 124:e våningen och erbjuder en oslagbar utsikt över hela Dubais skyline. Lunch på egen hand.  

Gemensam middag på kvällen. F + M.

6) Onsdagen den 7 februari

Idag gör vi en heldagstur till Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten. Som världens rikaste stad per invånare är Abu Dhabi ett spännande och annorlunda resmål. Staden är den andra största i Förenade Arabemiraten – endast Dubai är större. På bara 50 år har staden vuxit från en liten fiskeby till en mycket modern världsmetropol.

Abu Dhabi må se ”västerländskt” ut med sina enorma skyskrapor och dyra butiker, men kulturen är fortfarande arabisk. Under vår dag i Abu Dhabi besöker vi bland annat Grand Mosque som är den tredje största moskén i världen och den största som är öppen för icke muslimer. Den är byggd i snövit marmor och här kan vi se världens största handknutna matta. Vi besöker även Louvre-museet. Under heldagsturen ingår lunch. Tillbaka är vi tidig kväll.

Middag på egen hand. F + L 

7) Torsdagen den 8 februari

Idag är det en ledig dag men med möjlighet att bland annat besöka Dubai Outlet Mall, där du kan fynda märkeskläder till mycket förmånliga priser.

På kvällen äter vi först middag på hotellet och sedan åker vi till en teater för att se en hisnande show som är blandning av Cirque du Soleil och fantastisk akrobatik som heter La Perle. Showen börjar kl. 21.00 och tillbaka på hotellet är vi ca 23.00.

F + M

8) Fredagen den 9 februari

Efter frukosten packar vi vårt bagage och förbereder oss för att byta till vårt strandhotell. Vi tar vårt bagage med i vår buss men åker först till hamnen The Palms där vår privata yacht väntar för att ta oss på en båttur runt The Palms. Ombord bjuds vi på snacks och drycker (vin, öl och läsk). Vi har även möjlighet att simma.

Turen tar ca 3 timmar och efter det tar vår buss oss till vårt nya hotell Voco Dubai The Palm. Här stannar vi i tre nätter och frukost och middag ingår varje dag.

F + M

9) Lördagen den 10 februari

Efter frukosten är dagen ledig för sol och bad eller en tur till till exempel Emirates Mall som ligger rätt så nära hotellet.

F + M

10) Söndagen den 11 februari

Ännu en dag att njuta av solen och värmen. Eventuellt extra program kan ordnas av reseledaren om så önskas.

F + M

11) Måndagen den 12 februari

Idag checkar vi ut från hotellet vid 12-tiden, men vi kommer att ha ett rum på kvällen för klädbyte inför hemresan. Vår buss hämtar oss kl. 21.00 och vi har transfer till flygplatsen. Finnairs flyg avgår kl. 00.35.

F + flygplansmåltid.

12) Tisdagen den 13 februari

Vi landar kl. 07.00 på Helsingfors-Vanda flygplats. 

Pris

Resans pris är 2 880 €. En anmälningsavgift på 30 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 70 % betalas 60 dagar före avresa.

I priset ingår

  • reguljärflyg med Finnair Helsingfors–Dubai tur och retur,
  • del i dubbelrum på Arabian Courtyard Hotel i gamla Dubai i sju nätter och tre nätter på Voco Dubai The Palm,
  • flygplatstransfer vid resmålen,
  • i priset ingår tio frukostar, två luncher och åtta middagar,
  • rundturer och utflykter samt inträden enligt programmet och
  • Finlandssvensk reseledares tjänster i Dubai.

I priset ingår ej

  • enkelrum på hotellet (pris på begäran),
  • dricks 40 € för servicepersonalen (ges till reseledaren), eller
  • försäkringar.

Möjlighet till anslutnings flyg Mariehamn - Helsingfors - Mariehamn.