Island

till

Välkommen till Island med sina varma källor och dramatiska natur

Under dessa dagar upplever vi en innehållsrik resa där vi har tid att utforska både Reykjavik och landsbygden. Vi ser orörd natur med ödsliga vidder och vi behöver inte åka långt för att hitta glaciärer, vattenfall, geysrar och fjäll. Reykjavik är tillsammans med Nuuk världens nordligaste huvudstad och här finns ett stort utbud av restauranger, museer och butiker. Vi kommer även att besöka bland annat Vestmannaöarna och vulkanmuseet Eldheimar.

Resefakta:

1) Lördag 07/9 Helsingfors-Reykjavik.

Vi samlas på Helsingfors-Vanda flygfält kl 14.30. Vi flyger med Finnair kl 16.10 till Reykjavik och landar 3 timmar och 50 minuter senare på Keflaviks flygfält lokal tid kl 17.00. Vi möts av vår guide och chaufför Per Ekström, hemmahörande från Åland och som bott på Island sedan 1997.

Vi har transfer från flygfältet till Centerhotel Midgardur som ligger i centrala Reykjavik. Vi checkar in och äter en gemensam middag i en näraliggande restaurang.

Middag (M)

2) Söndag 8/9

Efter frukosten åker vi på en halvdagstur som vi börjar med en färd till Hellisheidarvirkjun. Vi åker tillbaks till Reykjavik för en stadsrundtur och efter den äter vi lunch på Aalto Bistro i Nordens Hus.

Efter lunchen egen tid i Reykjavik. Man kan till exempel välja att åka på valsafari eller hästridning på egen bekostnad. Resten av eftermiddagen och kvällen fri för egna strövtåg.

Frukost (F) och lunch (L).

3) Måndag 9/9

Idag efter frukosten börjar vår färd till Lavagrottan i Threngsli, där vi har en bokad guidning och vandring i grottan. Vi fortsätter med att besöka Seljandsfoss och fortsätter sedan mot färjan som skall ta oss till Vestmannaöarna. Mitt på dagen checkar vi på färjan och resan tar bara en dryg halv timme. Vi anländer 13.20 till Heimaey och äter lunch efter ankomsten.

Efter lunchen besöker vi Eldheimar museet. Om vädret tillåter åker vi en båttur med Viking Tours. Vi gör en rundtur med bussen på Heimaey och färjan tillbaks avgår kl 18.45. På hemvägen äter vi middagsbuffé på Katla restaurangen vid Lava Center. Tillbaks i Reykjavik är vi cirka 22.00 efter en dag med många fina upplevelser.

F, L, M

4) Tisdag 10/9

Efter frukosten startar vi kl 10.00 på vår heldagstur och åker den Gyllene Cirkeln med Tingvalla, Geysir och Gullfoss. Lunchen intar vi på hästfarmen Fridheimar, där vi också får se en uppvisning med och om den isländska hästen. På vägen tillbaka till Reykjavik besöker vi Skálholt biskopskyrkan.

F, L

5) Onsdag 11/9

Idag efter frukosten gör vi en kortare dagstur till Thjorsárdalur och en utgrävd byggnad vid gården Stöng, som begravdes i aska från Hekla år 1104. Därefter åker vi till Thjódveldisbærinn, som är en uppbyggd kopia av byggnaden Stöng. Vi besöker spa-anläggningen Secret Lagoon vid Flúðir och efter badet äter vi lunch.

Tillbaka i Reykjavik är vi ca 16.00. På kvällen gemensam avskedsmiddag.

F, L, M.

6) Torsdag 12/9

Vi checkar ut från hotellet kl. 10.00 och gör en rundtur på Reykjanes-näset med bl.a. Kleifarvatn och de bubblande lerkällorna vid Seltún. Vi äter lunch på Vikingheimar och efter lunchen fortsätter vi mot Keflaviks flygfält. Vårt flyg avgår kl 17.50 och vi landar på Helsingfors-Vanda flygfält kl. 00.15.

F, L.

Pris

Resans pris är 2280 € i delat dubbelrum.

En anmälningsavgift på 20% av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresan.

Fakta och bra att veta om resan

I priset ingår:

  • Reguljärflyg med Finnair Helsingfors-Reykjavik tur-retur
  • Del i dubbelrum fem nätter på Centerhotel Midgardur i Reykjavik
  • Rundturer och utflykter enligt programmet. Frukost varje morgon samt 5 luncher och 3 middagar.

Enkelrumstillägget är 550 €.

Från Mariehamn är tillägget 120 € som inkluderar flyg tur och retur Mariehamn - Helsingfors och en natts övernattning på ett Scandic hotell nära flygfältet på hemvägen för enkelrum är priset 160 €.

Ta reseförsäkring. Priset baserar sig på valutakurser den 28.09.2018. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Sista anmälningsdag 7.7.2019.