Kina: Nanjing – Suzhou - Shanghai, fullbokad

till

Kina är alltid en upplevelse

Resefakta:

1) Lördag  21/9

Helsingfors – Nanjing med Finnair AY 105 kl 17.55 från Helsingfors.

2) Söndag 22/9

Ankomst till Nanjing 07.55. Vi börjar med en kort citysightseeing i Nanjing, Kinas forna huvudstad, och äter sedan lunch. Därefter checkar vi in på Hotel Jinling där vi ska bo i två nätter.

Före kvällens välkomstmiddag blir det tid för vila på hotellet för den som önskar.

(Lunch, Middag)

3) Måndag 23/9

Vi besöker den Kinesiska republikens faders, Sun Yatsens imponerande mausoleum vid Purpurbergets fot. Efter lunch åker vi till berget Niushoushan, där vi bland annat får se praktfulla buddhastatyer och ett modernt buddistiskt tempel, Usnisa, som till sin arkitektur och utsmyckning saknar motsvarighet. Vi tar oss bekvämt fram i det kuperade tempelområdet med elbil.

På kvällen äter vi middag på Nanjing Impressions, en av Nanjings mest populära restauranger. Vi serveras genuint sydkinesiskt kök i före detta street foodkvarter. En flodkryssning med traditionella kinesiska flodbåtar i stadens äldsta kvarter avslutar dagen.

(Frukost, L, M)

4) Tisdag 24/9

Avresa med buss till trädgårdsstaden Suzhou, ca 08.30-12.30 (med stopp). Efter lunch besöker vi Nätmästarens trädgård från 1100-talet, en av Kinas mest berömda klassiska trädgårdar och av många ansedd som den allra vackraste. Av Suzhous ca 50 klassiska trädgårdar är 9 Unescovärldsarv.

Därifrån blir det transfer till Pingjangfu Hotel för inkvartering (1 natt). På kvällen middag. Suzhou är en trevlig stad att ströva omkring i på egen hand, t.ex. vid de medeltida kanalerna som kantas av små affärer och caféer. 

(F,L,M)

5) Onsdag 25/9

Vi börjar med att besöka ett silkespinneri och får lära oss allt om sidentillverkning- och kvalitet. Därefter tar vi en båttur på Kejsarkanalen. Efter lunch åker vi med buss till Shanghai. Där tar vi in på Hotell Jiulong som är vårt hem i fyra nätter. Middag på kvällen. 

(F,L,M)

6) Torsdag 26/9

Först tar vi en promenad på den legendariska strandpromenaden The Bund. Därefter besöker vi tv-tornet Oriental Pearl med utsikt över hela staden. Sedan väntar Shanghai Historical museum (med tablåer från stadens historia) och lunch.

Efter lunchen åker vi till Yu Gardens i hjärtat av det gamla Shanghai, där en 1500-talsträdgård och stadens äldsta tehus samsas med Yu Bazaar, ett myller av små affärer i traditionell kinesisk miljö. I den franska stadsdelen ligger Xintiandi, Shanghais trivsamma och bilfria nöjes- och restaurangområde med fina shoppingmöjligheter.

På kvällen blir det gemensam middag och en oförglömlig akrobatikföreställning.

(F,L,M)

7) Fredag 27/9

Provinsen Jiangsu är berömd för sina trädgårdar men också för sina kanalstäder. Vi gör en heldagstur från Shanghai till nära belägna kanalstaden Tongli där vi tar en båttur på de uråldriga kanalerna och äter lunch. 

Efter middagen kan den som önskar ta en båttur på Huangpufloden. 

(F,L,M)

8) Lördag 28/9

Jadebuddhans tempel inleder vår dag. Efter templet äter vi lunch på västerländska restaurangen Barbarossa som ligger vackert mitt i Folkets Park.

Eftermiddagen är programfri. På kvällen samlas vi för gemensam avskedsmiddag.

(F,L,M) 

9) Söndag 29/9

Vi checkar ut tidigt på morgonen och har transfer till flygplatsen. Vi flyger hem med Finnair AY088 kl 09.20 och landar i Helsingfors kl 14.20. 

Pris

2 680 €

En anmälningsavgift på 20 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avfärd.

Fakta och bra att veta om resan

I priset ingår:

  • Reguljärflyg med Finnair, Helsingfors – Nanjing med retur från Shanghai.  
  • Del i dubbelrum på hotellen.
  • Flygplatstransfer på resmålen. Frukost, lunch och middag alla dagar.
  • Rundturer och utflykter enligt programmet.
  • Finlandssvensk reseledare och svensktalande kinesisk lokalguide.

I priset ingår ej:

  • Enkelrum finns till specialpris, tillägg 350 €. 
  • Dricks 40 € för hotell/chaufförer ges åt reseledaren.
  • Försäkringar. Reservation för eventuella förändringar.

Giltigt pass som är i kraft minst 6 månader efter hemkomst samt visum. Ta reseförsäkring.

Priset baserat på valutakurser 05.12.2018. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Sista anmälningsdag 19.07.2019 !!