Nya Zeeland

till

Utforska Nya Zeeland från söder till norr!

Upplev det vackra landets varierande skönhet med buss och lär känna dess gästvänliga invånare. På ditresan stannar vi i Singapore och på hemvägen stannar vi två dagar i Hong Kong för julshopping.

Resefakta:

1) Torsdag 21 november

Samling vid Helsingfors-Vanda flygfält kl. 15.00. British Airways flyg BA 799 till London avgår kl. 17.00 (flygtid 3h 15min). Vi landar i London kl 18.15 och vårt Qantas flyg QF 002 avgår kl 20.55 (flygtid 12h 50 min).

Middag och frukost ombord på planet.

2) Fredag 22 november

Ankomst till Singapore kl. 17.45 och därefter transfer till vårt hotell, som ligger i centrala Singapore nära Orchard Road. Efter att vi fått våra rum och alla hunnit fräscha upp sig efter färden äter vi en lätt kvällsbit på hotellet.

3) Lördag 23 november

Efter frukosten har vi lite ledig tid innan vi checkar ut kl. 12.00. Vi gör en liten rundtur i Singapore under eftermiddagen. Qantas flyg QF 082 till Sydney avgår kl. 20.30 (flygtid 8h 5min).

Middag och frukost ombord på planet.
Frukost (F)

4) Söndag 24 november

Vi anländer till Sydney kl. 07.35 och fortsätter med QF 121 till Queenstown kl. 09.30 (flygtid 3h 05min), dit vi anländer kl. 14.35. Vår chaufför som är med oss hela resan på Nya Zeeland möter oss på flygfältet. Vi har sedan transfer till vårt centralt belägna hotell. På kvällen välkomstmiddag.
Middag (M)

5) Måndag 25 november

Idag efter frukosten börjar vi med att besöka den gamla guldgrävarstaden Arrowtown. Vi äter lunch och provar viner på en par vingårdar. Kvällen fri.
F, Lunch (L)

6) Tisdag 26 november

Efter frukosten beger vi oss på en heldagstur till Milford Sound. Den synnerligen vackra vägen genom flera mil långa bergsdalar tar oss ca 4 timmar. Vi pausar på vägen. När vi kommer fram beger vi oss på en ca 2 timmar lång båtutfärd, där vi också blir serverade lunch.

Tillbaka till Queenstown flyger vi med små plan över de södra Alperna och får en enastående vy från ovan. Kvällen fri.
F, L

7) Onsdag 27 november

Idag har vi ännu hela dagen på oss att njuta av Queenstown. På eftermiddagen åker vi upp till Skyline, berget ovanför Queenstown. Där äter vi middag med en enastående utsikt.
F, M

8) Torsdag 28 november

Efter frukosten fortsätter vi vår färd norrut mot Hokitikka. Vi passerar vackra glaciärer och intar lunch under färden. Vi kommer till Hokitikka sent på eftermiddagen och har gemensam middag på kvällen.
F, L, M

9) Fredag 29 november

Efter frukosten checkar vi ut och besöker Shantytown, en i detalj rekonstruerad guldgrävarstad från början av förra seklet, innan vi fortsätter vår färd längs den mycket natursköna kustvägen till Westport. Vi äter lunch i Westport.

Vi fortsätter vår färd längs en vacker inlandsväg mot Nelson. Vi stannar bl.a. i Murchison, som 1929 var centrum för en kraftig jordbävning, som gav upphov till ett vackert vattenfall. Vi anländer på kvällen till Nelson och checkar in på vårt hotell. Här skall vi stanna i tre nätter. Kvällen fri.
F, L

10) Lördag 30 november

Efter frukost bekantar vi oss under en halv dag med staden Nelson, vars första bosättning härstammar från 1841. Eftermiddagen fri. Gemensam middag på kvällen.
F, M

11) Söndag 1 december

Idag beger vi oss norrut mot Golden Bay, ett alldeles särskilt vackert område med grottor, underjordiska floder och en kustlinje med gyllene stränder och turkosblått vatten intill frodiga skogar.

Heldagstur inkluderar lunch.
F, L

12) Måndag 2 december

Idag fortsätter vi vår färd till nordön. Vi åker först till Picton, där vi tar en färja mitt på dagen till nordön. Resan tar ca 3 timmar och vi anländer under sen eftermiddag till Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, där vi ska stanna i två nätter. Kvällen är fri för egna strövtåg.
F, L

13) Tisdag 3 december

Frukost och en halvdagsrundtur i Wellington. Vi besöker bland annat parlamentet. Kvällen fri.
F

14) Onsdag 4 december

Vi fortsätter vår färd norrut mot Rotoroa. Vi tar lämpliga pauser och äter lunch under färden som är vår längsta dagsetapp, ca 500 km. Vi anländer på kvällen till Rotoroa. På kvällen gemensam middag.
F, L, M

15) Torsdag 5 december

En halvdagsrundtur i Rotoroa, där vi bland annat besöker Maori-kulturcentret Te Pui. På kvällen åker vi till Tamaki Maori Village, en by där besökare introduceras i maoriernas seder och traditioner. Här äter vi en hangi (traditionell maorimat), där maten tillreds på heta stenar i en autentisk lerugn. Vi får lyssna till maorimyter och -legender samt uppleva det kulturella livet i byn. Efter middagen åker vi tillbaka till hotellet.
F, M

16) Fredag 6 december

Efter frukosten checkar vi ut och åker för att se på en lantbruksshow i Agrodome. Vi får bland annat se ett tjugotal olika fårraser och fårhundar i arbete. Efter showen har vi möjlighet att besöka souvenirbutiken, som specialiserat sig på produkter av ylle och fårskinn.

Vi fortsätter vår färd mot Waitomo och de berömda lysmaskgrottorna, här intas även lunch. På kvällen anländer vi till Auckland, Nya Zeelands största stad, och checkar in på vårt centralt belägna hotell. Här ska vi stanna i tre nätter. Kvällen fri.
F, L

17) Lördag 7 december

Idag åker vi på en heldagsrundtur i Auckland med omnejd. Lunch ingår och tillbaka till hotellet kommer vi sen eftermiddag.
F, L

18) Söndag 8 december

Dagen är fri för egna strövtåg. Man kan bland annat besöka Kelly Tarltons Sea Life Akvarium. På kvällen äter vi gemensam middag i Sky Towers roterande restaurang. Sky Tower invigdes 1997 och är 328 meter högt och södra halvklotets högsta byggnad.
F, M

19) Måndag 9 december

Idag fortsätter vi mot vår sista etapp i Nya Zeeland. Vi åker den västra vägen uppåt och besöker Kaurimuseet, där vi får ta del av hur skogsavverkning utfördes förr och här intar vi även lunch. Vi fortsätter vår färd och får beskåda ett enormt Kauri-träd som är över 2000 år gammalt. Vi anländer under sen eftermiddag till Paihia. Här ska vi stanna tre nätter. Kvällen fri.
F, L

20) Tisdag 10 december

Efter frukosten gör vi en halvdagstur i trakten. Paihia grundades som en missionsstation år 1823 och det var här som maorierna ingick ett fördrag med de vita. Eftermiddagen och kvällen fri. Passa på att sola och bada i havet.
F

21) Onsdag 11 december

Idag beger vi oss på en halvdagstur ut på havet. Om vädret är bra kanske vi kan åka med vår båt genom hålet i berget. På kvällen gemensam middag.
F, M

22) Torsdag 12 december

Vi checkar ut från vårt hotell och kör mot Auckland och flygfältet, lunch under färden. Vi checkar in på Aucklands flygplats hotell och har en gemensam middag på kvällen. Här tar vi avfärd av vår chaufför och lokaguide som åker hemåt mot sydön.
F, L, M

23) Fredag 13 december

Vårt flyg QF 120 till Brisbane avgår kl. 06.35 (flygtid 3h 40min) och vi äter frukost på planet. Vi anländer till Brisbane kl. 07.15. och vårt flyg QF 097 vidare till Hong Kong avgår kl. 09.30 (flygtid 9h) och vi anländer kl 16.30 till Hong Kong.
Flygplansmåltider

24) Lördag 14 december

Efter frukosten gör vi en heldags rundtur i Hong Kong inkluderat lunch.
F, L

25) Söndag 15 december

Idag har vi hela dagen tid på att shoppa i Hong Kong. Vi håller rummen till kl. 17.00 och har på kvällen en gemensam avskedsmiddag. Vi har transfer till flygfältet kl 22.00 och vårt Finnair flyg AY 100 avgår kl 00.45 (flygtid 10 h 40 min).
F, M

26) Måndag 16 december

Vi landar kl 05.45 i Helsingfors med en massa fina upplevelser i bagaget.

Pris

8 280 €

En anmälningsavgift som är 20 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresa.

Fakta och bra att veta om resan

I priset ingår:

 • Flygresa Helsingfors-London-Singapore-Queenstown/Auckland-Brisbane-Hong Kong-Helsingfors
 • All transfer till och från hotellen.
 • Logi 22 nätter på fyrstjärniga hotell (del i dubbelrum), samt frukost.
 • Alla utflykter och transport med egen buss genom hela Nya Zeeland.
 • Privat flyg från Milford Sound till Queenstown.
 • Båtfärd Picton-Wellington.
 • 12 luncher och 11 middagar samt alla måltider på flygplanen.
 • Alla inträden och bäraravgifter.
 • Reseledares tjänster.

I priset ingår ej:

 • Försäkringar.
 • Tillägg för enkelrum 1 920 €.
 • Möjlighet till flyg i Business class.

En avgift för dricks till chaufförer, hotell och lokala guider uppbärs av reseledaren vid resans början á 100 € per person.

Observera att passet måste vara i kraft sex månader efter hemkomsten. Priset baserat på valutakurser 4.2.2019. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

OBS! Sista bokningsdag 20.9 2019