Svalbard

till

En resa till isbjörnarnas rike

Kom och upplev Svalbard och dess fantastiska natur och speciella djurliv. Samtidigt får du en nostalgitripp ombord på Hurtigrutens M/S Nordstjernen, som är byggd 1956 men omfattande renoverad år 2000 för att klara arktiska förhållanden.

Resefakta

1) Onsdag 8 juni

Vi samlas på Helsingfors-Vanda flygfält kl 05.00 för att ta SAS flyg till Stockholm 06.10. Vi fortätter till Oslo och Longyearbyn där vi landar kl 12.40.

Vi har transfer från flygfältet till vårt centralt belägna hotell i Longyearbyen, där vi ska övernatta en natt. Eftermiddagen kan vi utforska Longyearbyen på egen hand. På kvällen gemensam middag.

2) Torsdag 9 juni

Efter frukosten får du lite ledig tid att koppla av eller besöka butikerna innan vi checkar ut och äter lunch. Efter lunch tar vi våra väskor till bussen och njuter av en guidad tur genom Longyearbyen med besök på Svalbards museum och Camp Barentz. Sedan är det dags att gå ombord på M/S Nordstjernen som styr ut i Isfjorden med kurs mot den ryska byn Barentsburg.Här kan du se gamla ryska fynd och rysk arkitektur, följa med på en folkloreföreställning eller insupa den äkta ryska atmosfären på den lokala puben.

3) Fredag 10 juni

Idag ska vi besöka Magdalenefjorden och Nordvästra hörnet. Denna varierande miljö med öra, fjordar och stränder har också ett rikt kulturarv: en valfångsstation och begravningsplats från 1500-talet. Här hoppas vi kunna gå iland och utforska den arktiska vildmarken. Här håller vi utkik efter valar och sälar, men inte minst isbjörnar.

4) Lördag 11 juni

Idag fortsätter färden i nationalparken Nordvest-Spitsbergen som har en fantastisk natur. Här ligger den väldiga Monacoglaciären, som rör sig framåt i snabb takt, samt de varma källorna Jotunkjeldane. Vi håller utkik efter isbjörnar som letar efter fågelägg. Valar och sälar är också vanliga i området. Om isförhållandena tillåter kommer vi att gå ovanför 80:e breddgraden.

5) Söndag 12 juni

Idag utforskar vi området runt Kongsfjorden och tittar på den majestätiska Kongbreen längst in i fjorden. Därefter lägger vi till i Ny-Ålesund på 78°55’ N, ett av världens nordligaste samhällen, där det idag finns en modern arktisk forskningsstation.

6) Måndag 13 juni

Vi har transfer från fartyget till Longyearbyn och flyger kl 14.45 via Oslo och Köpenhamn till Helsingfors där vi landar 00.45 på natten. 

Pris

Svalbard 3380 € i A-2 hytt.

Priset är baserat på valutakurser den 1.10.2021. Vi förbehåller oss rätten till ändringar. 

En anmälningsavgift på 20 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresan.

Fakta och bra att veta om resan

I priset ingår:

  • Flyg i turistklass.
  • Inkvartering en natt före på hotell i Longyearbyn
  • Alla måltider under kryssningen samt en frukost, lunch och middag i Longyearbyn
  • Transfer, bagagehantering, transporter och entréavgifter.
  • Finlandssvensk reseledare.

I priset ingår ej:

  • Försäkring.
  • Måltidsdrycker.
  • Enkelrums och egen hytts tillägg.

Sista anmälningsdagen är 05.04.2022.

OBS! Endast 6 platser kvar!!!