Island

till

Välkommen till Island med sina varma källor och dramatiska natur

Under dessa dagar upplever vi en innehållsrik resa där vi har tid att utforska både Reykjavik och landsbygden. Vi ser orörd natur med ödsliga vidder och vi behöver inte åka långt för att hitta glaciärer, vattenfall, geysrar och fjäll. Reykjavik är tillsammans med Nuuk världens nordligaste huvudstad och här finns ett stort utbud av restauranger, museer och butiker. Vi kommer även att besöka bland annat Vestmannaöarna och vulkanmuseet Eldheimar.

Resefakta:

1) Torsdag 2/9 Helsingfors-Reykjavik.

Vi samlas på Helsingfors-Vanda flygfält kl 13.30. Vi flyger med Icelandair kl 15.10 till Reykjavik och landar 3 timmar och 35 minuter senare på Keflaviks flygfält lokal tid kl 15.45. Vi möts av vår guide och chaufför Per Ekström, hemmahörande från Åland och som bott på Island sedan 1997.

Vi har transfer från flygfältet till Centerhotel Laugavegur som ligger i centrala Reykjavik. Vi checkar in och äter en gemensam middag i en näraliggande restaurang.

Middag (M)

2) Fredag 3/9

Efter frukosten åker vi på en halvdagstur som börjar med en färd till Hellisheidarvirkjun, världens största geotermiska kraftverk. Vi åker tillbaka till Reykjavik för lunch och stadsrundtur. 

Efter turen egen tid i Reykjavik. Man kan till exempel välja att åka på valsafari eller hästridning på egen bekostnad. Resten av eftermiddagen och kvällen fri för egna strövtåg. Frukost (F) och lunch (L).

3) Lördag 4/9

I dag efter frukosten börjar vår färd till Lavagrottan i Threngsli, där vi har en bokad guidning och vandring i grottan. Vi fortsätter med att besöka Seljalandsfoss och fortsätter sedan mot färjan som ska ta oss till Vestmannaöarna. Vi äter lunch på vägen mot hamnen. Vi checkar 12.45 in på färjan och resan tar bara en dryg halv timme.

Vi anländer 13.50 till Heimaey. Vi besöker Sea Life Trust besökscenter och har eventuellt en möjlighet att bege oss för att se Beluga valar innan vi fortsätter med att besöka Eldheimar museet. Vi gör en rundtur med bussen på Heimaey och äter en middag på Tanginn före vi checkar in på färjan kl 19.00.

Färjan avgår kl 19.30 och vi anländer 20.10. Tillbaka i Reykjavik är vi cirka 23.30 efter en dag med många fina upplevelser.

F, L, M

4) Söndag 5/9

Efter frukosten startar vi vår heldagstur och åker mot Borgarfjödur och Hvalfjördur. Vi får se Landnámssetrid, som finns i två av de äldsta byggnaderna i Borgarnes, och blir introducerade för de kända isländska sagorna om Koloniseringen (Landnám) och Egill Skallagrímsson.

Vi fortsätter vår färd till Hraunfossar och Barnafoss. Vi äter lunch på Krauma och besöker Reykholt och Deildartunguhver på hemvägen.

Sista anhalt för dagen är krigsmuseet i Hvalfjördur. Vi är tillbaka i Reykjavik ungefär 18 tiden. Kvällen fri. 

F, L

5) Måndag 6/9

Idag efter frukosten checkar vi ut från vårt hotel och gör den Gyllene Cirkeln med Tingvalla, Geysir och Gullfoss. Lunchen intar vi på hästfarmen Fridheimar, där vi också får se en uppvisning med och om den isländska hästen. Vi kommer att bada i Secret Lagoon och checkar in på kvällen på Icelandair hotel Flúdir. Gemensam middag på hotellet.

F, L, M.

6) Tisdag 7/9

Vi checkar ut från hotellet efter frukosten kl 09.00 och gör en busstur via Sydlandet och ser Selfoss, Reykjanes-näset  och de bubblande lerkällorna vid Seltún. Vi hinner även bland annat se Grindavik där vi äter lunch på Bryggjan och Gunnuhver. Vi fortsätter till Keflavik och övernattar nära flygfältet för att ta flyget hem tidigt på onsdag morgon.

F, L.

7) Onsdag 8/9

Vi checkar ut tidigt från hotellet för vår transfer till flygfältet. Icelandairs flyg till Helsingfors avgår kl 07.30 och vi landar på Helsingfors-Vanda kl 14.00.

Pris

Resans pris är 2 380 €

En anmälningsavgift på 20% av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresan.

Fakta och bra att veta om resan

I priset ingår:

  • Reguljärflyg med  Icelandair Helsingfors-Reykjavik tur-retur
  • Del i dubbelrum fyra nätter på Centerhotel Laugavegur i Reykjavik
  • En natt i dubbelrum på hotel Icelandair Flúdir
  • En natt på hotell nära flygfältet. 
  • Rundturer och utflykter enligt programmet. Frukost varje morgon samt 5 luncher och 3 middagar.

Enkelrumstillägg är 350 €.

Ta reseförsäkring. Priset baserar sig på valutakurser den 01.03.2021. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Sista anmälningsdag 26.7.2021.