SLUTSÅLD: Chile och Antarktis

till

En resa som är få förunnade

Antarktis är extremt – både när det gäller storlek, natur och klimat. Upplev nära möten med pingviner, sälar och valar. Endast 8-10 resenärer!

Resefakta:

1) Söndag 2 januari

Helsingfors-Amsterdam-Santiago de Chile. Avresa kl. 18.10 med KLM till Amsterdam och vidare från Amsterdam flyger vi kl. 21.20.

2) Måndag 3 januari

Ankomst till Chiles huvudstad Santiago de Chile kl. 11.10. Vi gör en kort rundtur i staden på väg till vårt centralt belägna hotell. Eftermiddagen fri. På kvällen en gemensam välkomstmiddag.
Middag (M)

3) Tisdag 4 januari

Idag skall vi göra en halvdags-rundtur i Santiago de Chile som inkluderar lunch. Vi kommer att besöka det centrala torget Plaza de Armas, den vackra katedralen och naturligtvis Palacio Moneda, som är presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973. Vi kommer även att åka upp till Cerro San Cristobal för att njuta av den vackra utsikten över staden.
Frukost (F) och lunch (L).

Kvällen fri.

4) Onsdag 5 januari

Idag flyger vi till Ushuaia och efter en kort rundtur i staden går vi ombord på Silverseas expeditionsfartyg M/S Silver Cloud.

Fartyget tar endast drygt 200 passagerare och har en besättning på drygt 200 man vilket gör servicen enastående. Dessutom finns ett expeditionsteam på cirka 20 personer som tar hand om utflykter och föreläsningar. Alla hytter ombord är sviter och ni kan välja mellan Vista- eller Veranda-suite.

Ombord är all mat och alla drycker inkluderade i priset. Endast dyra årgångsviner och dyrare konjak etc. kostar extra.
F + full service ombord samt mat på flyget.

5-6) Torsdag 6 – fredag 7 januari

Drake-passagen. Drake-sundet förbinder södra Atlanten med Stilla havet. Vår färd över till Antarktis är ca 800 km lång och beräknas ta 35 timmar. Under färden hålls en hel del föreläsningar om Antarktis historia, aktuell forskning, miljöproblem och djurliv. Föreläsningarna hålls på engelska. Medan vi passerar detta havsområde på väg till Antarktis, förbereder vi oss för att få ut så mycket som möjligt av mötet med den sjunde kontinenten. Havet är väldigt näringsrikt och vi har nöjet att se olika sorts valar och mängder av havsfågel. ”Antarktisfördraget” har gjort att denna kontinent inte har någon militär aktivitet.

Vi sätter kurs mot de nordligaste delarna av Antarktis, Antarctic Peninsula och Syd-Shettlands-öarna dit vi beräknas anlända dag åtta på eftermiddagen.

7-11) Lördag 8 – onsdag 12 januari

Antarktis – denna stora kontinent som skimrar i vitt och blått är nästan av lika stor som Nordamerika. Väder, isförhållandena och lokala förhållanden är väsentliga och bestämmer programmet för de närmast kommande dagarna. Vi kryssar mellan isflak och hoppas kunna gå iland på Deception-ön med spektakulära vyer över vulkaner samt besöka Whaler’s Bay. Den trånga isbergsfyllda Lemair-kanalen räknas som en av de vackraste sunden i Antarktis.

Upplev nära möten med pingviner, sälar och valar i ett fruset paradis. Vi hoppas även kunna besöka den vackra Neuymer-kanalen med dess majestätiska bergsklippor och Port Lockroy, känd för sina Gentoo-pingviner. Paradise Harbour har fått sitt namn efter de vackra isbeklädda klipporna, glaciärer och flytande isberg. Vi kommer även att försöka nå Half Moon Island, Alm Brown, Neko Harbour, Peterman Island, Arctowski och Vernadsky Base.

För att utnyttja tiden maximalt kommer vi att dela upp oss i mindre grupper. Av säkerhetsskäl och för att undvika onödig belastning på naturen och miljön får bara 100 personer samtidigt gå iland. Erfarna färdledare tar oss iland med stora, stadiga och säkra Polar Cirkel-gummibåtar. Vi bekantar oss med sälar, pingviner och sjöelefanter som är fullständigt orädda för människor. På torsdagen tar vi farväl av Antarktis och styr kosan mot Drake-sundet.

12-13) Torsdag 13 januari – fredag 14 januari

På torsdag eftermiddag börjar vår hemfärd och under vår överfart kommer vi att samla intryck av allt vi upplevt och fortfarande upplever. Föreläsningar hålls ombord och hela tiden har man möjlighet att speja efter val och havsfågel.

Resan tar oss igen ca 35 timmar vid goda väderleksförhållanden. Detta är en unik överfart som endast ett fåtal har möjlighet att uppleva. Snabbt växlande väderlek och isförhållanden kan påverka programmet. Säkerheten prioriteras alltid högst.

14) Lördag 15 januari

Idag på morgonen anländer vi till Ushuaia och efter frukosten lämnar vi fartyget. Vi har eventuellt möjlighet att på egen hand bekanta oss med Ushuaia innan vi flyger tillbaka till Santiago de Chile.

Flygresan tar ca 4 timmar och en måltid serveras under färden. Väl framme checkar vi in på samma hotell som tidigare och kvällen är fri för egna strövtåg.

15) Söndag 16 januari

Vi åker ut till kusten och besöker Chiles viktigaste hamnstad, Valparaiso, som också är landets näst största stad. Valparaiso är berömt för sina vackra trähus, som klättrar på de branta sluttningarna och staden är därför också uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv. Staden är också känd för sina ascensores, rälshissar, som byggdes mellan 1883 och 1916. Rälshissarna tar fortfarande stadens invånare från ett område till ett annat.

Efter besöket i Chiles mest spektakulära stad fortsätter vi till närbelägna Viña del Mar. Det är en populär semesterort för Santiagoborna som är känd för sina utmärkta restauranger, naturligtvis specialiserade på fisk och skaldjur! Vi äter lunch på en av dessa innan vi reser tillbaka till Santiago.
F+L

16) Måndag 17 januari

Idag ska vi åka till Casablanca-vindistriktet. Casablanca har blivit mycket uppmärksammat de senaste åren, bland annat för sina utmärkta vita viner. Många menar att det speciella mikroklimatet nära kusten är extra fördelaktigt för vinodling.

Här finns inte bara vingårdar och vinrankor utan också stora citronodlingar, avokado (palta i Chile) och blomsterodlingar.

Här äter vi en härlig lunch hos en av kvalitetsproducenterna. Det blir en asado campestre, en lantlig grillfest, en härlig gastronomisk upplevelse.

På kvällen en gemensam avskedsmiddag på en restaurang nära hotellet. F+L+M

17) Tisdag 18 januari

Vi checkar ut och beger oss till flygfältet kl. 13.00. Vårt flyg till Paris avgår kl. 16.30 med Air France-flyg AF 0401.
F+flygplansmåltider

18) Onsdag 19 januari

Vi anländer kl. 10.35 till Paris och flyger till Helsingfors med Finnair kl. 12.20 och landar på Helsingfors-Vanda flygfält kl.16.15 med kappsäcken full av minnen och upplevelser.

Pris

Resans pris i delad dubbelsvit Vista Suite är 9980 € eller Veranda Suite 10860 €.

Dessa priser gäller tillsvidare och kräver att man betalar hela resans pris. Man kan även betala 30 % som bokningsavgift och 70 % 4 månader före avfärd men då stiger priset en aning.

I priset ingår:

  • Reguljärflyg med KLM, Air France samt Finnair till Santiago de Chile tur-retur.
  • Del i dubbelrum på ett 4-stjärnigt hotell i Santiago de Chile
  • Del i antingen Vista eller Veranda svit, 2 personers svit med endera dubbelsäng eller två separata sängar enligt önskemål. Fönster och badrum med badkar. Butler-service till sviterna.
  • Alla måltider ombord, frukost, lunch och middag samt alla drycker inklusive champagne. 24-timmars rumsservice.
  • Alla utflykter och måltider enligt programmet och finlandssvensk reseledare under resan förutom på kryssningen, samt lokala guider i Santiago de Chile.

I priset ingår ej:

  • Enkelsvit som kan beställas mot begäran.
  • Försäkringar.

Reservation för eventuella förändringar.
Priset baserat på valutakurser 17.5.2021. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Observera! Denna resa har specialvillkor - läs mer under våra bokningsvillkor.

Läs mer

Mer information om resan hittar du på www.silversea.com