Tulpankryssning: Holland – Belgien

till

Tulpankryssning från Amsteram till Bryssel

Följ med på en fantastisk flodkryssning ombord på UNIWORLD Boutique River Cruises River Queen. Endast 10 platser!

Resefakta: 

1) Söndag 10.4

Vi träffas på Helsingfors-Vanda flygfält kl. 12.00-12.15 för att ta KLM:s flyg kl. 14.00 till Amsterdam. Vi anländer till Schiphol flygfält kl. 15.30 och förflyttar oss därefter till UNIWORLDS flodkryssare River Queen. Efter att vi gjort oss hemmastadda i våra hytter äter vi gemensam middag. Kvällen är fri för egna strövtåg i Amsterdam.

2) Måndag 11.4

Amsterdam:
Nederländernas största stad, Amsterdam, har varit en internationell hamn och ett finanscentrum i 400 år, vilket ger den en livlig kosmopolitisk stämning som matchar dess historiska arkitektur. Den berömda Keukenhof-trädgården är en cirkaa 35 hektar stor park där det finns miljontals tulpaner och andra blommor - en extraordinär syn på våren.

Vi kan välja att ta del av en halvdagstur vid Keukenhof Gardens eller en kanalkryssning i Amsterdam.

På kvällen deltar vi i kaptenens välkomstreception och middag. 

3) Tisdag 12.4

Schoonhoven (Kinderdijk):
Cykla runt silversmidesstaden Schoonhoven, mest känd för sina många silversmeder, klockmakare och pittoreska butiker. Eller ta dig till fängslande Kinderdijk för att se dess 19 välbevarade, UNESCO-utsedda väderkvarnar.

Vi kan välja att åka och se på Kinderdijk väderkvarnar eller att cykla till dammarna och väderkvarnarna eller göra en vandring till Schoonhoven.

4) Onsdag 13.4 

Heusden:
Följ i Van Goghs fotspår i dag när du promenerar genom Nuenen, där konstnären en gång bodde och målade tavlan "Potatisätarna". Efter en utsökt lunch kan du välja att gå eller cykla genom Heusden, eller välja mellan en mängd andra sätt att uppleva denna charmiga region.

5) Torsdag 14.4

Maastricht:
Ditt nästa stopp i Nederländerna - Maastricht - är en stad med mer än 1670 nationella kulturarv, varav några kan ses på rundturen i gamla stan. Och inte bara det, den är känd som en av de vackraste och mest romantiska städerna i Holland och älskad för sin gemytliga livsstil och sitt historiska centrum, som länge har spelat en strategisk roll i europeisk politik.

Du kan även välja att göra en pilgrimsfärd till den 65 hektar stora nederländska amerikanska kyrkogården och minnesmärket, den sista viloplatsen för 8 301 amerikanska soldater som omkom under andra världskriget. Kyrkogården är det enda amerikanska militärcentret i Nederländerna och ligger nära den berömda Köln-Boulogne-motorvägen som byggdes av romarna för Caesar att använda för sina erövringar. Eller välj att utforska de förföriska bankerna vid floden Maas.

Utflykt:
Cykeltur längs Maas-floden.
Välj mellan att göra en promenad i Maastricht eller nederländska amerikanska kyrkogården och minnesbesök.

6) Fredag 15.4

Antwerpen:
Den kan vara världens diamanthuvudstad, men Antwerpen är också känt för ett antal andra eftertraktade kulturella pärlor, inklusive guldålderskonst, belgisk öl, våfflor, praliner och pommes frites, choklad med mera. Din vandring i Antwerpen, komplett med belgiska godsaker, innehåller stadshuset, marknadstorget och den UNESCO-utsedda katedralen ”Our Lady”, som rymmer fyra extraordinära verk av en av stadens mest älskade söner, Peter Paul Rubens.

Utflykt:
Antwerpen-promenad med belgiska godis.

7) Lördag 16.4

Bryssel:
Bryssel, Belgiens huvudstad, erbjuder en skattkammare av historisk arkitektur, tillsammans med en rik kulinarisk tradition - choklad! - och en levande kulinarisk huvudstad. Matälskare kommer att lockas av de gudomliga dofterna som driver från härliga kaféer och chokladbutiker. Efter en panoramatur i Belgiens historiska och moderna huvudstad, får du en nära vy över stadens centrum med en guidad tur till fots. Unna dig sedan lite god choklad.

Utflykt:
Bryssel-stadsrundtur med chokladprovning.
På kvällen deltar vi i kaptenens avskedsreception och middag.

8) Söndag 17.4

I dag lämnar vi fartyget efter frukost och åker till Bryssels flygfält.
Vårt KLM-flyg avgår kl. 10.35 och efter en mellanlandning i Amsterdam landar vi på Helsingfors-Vanda flygfält kl. 17.30. 

Pris

En anmälningsavgift på 30% av resans pris sker vid bokningstillgället (5 dagar) och resterande 70% betalas 90 dagar före resan.

3 380 € per person i Classic hytt 14 m2.
3 880 € per person i Deluxe hytt 14 m2. 

I priset ingår:

  • Flygresa Helsingfors-Amsterdam // Bryssel- Helsingfors med KLM i ekonomiklass.
  • Transfer till och från fartyget. 
  • Sju nätters kryssning ombord på River Queen i vald hyttkategori. 
  • Helpension inkluderat drycker.
  • Alla utflykter nämnda i programmet.
  • Reseledares tjänster.

I priset ingår ej:

  • Tillägg för hytt för en person. Pris på begäran.