Världsutställningen Expo 2020 i Dubai i februari

till

HBL:s läsarresa i samarbete med Martins Resor
Upplev världsutställningen med tilläggsprogram

Följ med på vår resa till Världsutställningen Expo 2020 i Dubai. Temat för utställningen är ”Connecting Minds – Creating the Future”.  

Expo 2020 har utställare från 192 länder och Finland, tillsammans med över 100 finska företag, kommer att delta på världsutställningen. Finlands paviljong presenterar globalt ledande ren teknik, cirkulär ekonomi med hållbar resursanvändning, hållbar energi och digitala lösningar, mobil kommunikation, maskiner, utbildning, hälsa och välbefinnande, resor och finsk design.

Dubai är en spännande blandning av gammalt och nytt, från hypermoderna shoppingcenter till de gamla basarerna, från spektakulära hotell till tystnaden under stjärnorna i öknen.  Här finns världens största konstgjorda öar och här hittar vi världens högsta byggnad, Burj Khalifa, 828 meter hög.  Under vår resa bjuder vi på ett spännande program med besök på Världsutställningen Expo 2020 och ett lockande program med bl.a. besök i Abu Dhabi och en av världens största moskéer, Louvrenmuseum och ökensafari med middag under stjärnorna.  

Varmt välkommen med!

Resefakta

1) Fredag 4 februari 2022

Vi träffas på Helsingfors-Vanda flygplats kl. 21.30-21.45 för att ta Finnairs direktflyg till Dubai kl. 23.30. Rutten flygs med Finnairs nya Airbus 350. Flygtid 7 timmar.    

2) Lördag 5 februari                 

Vi landar kl. 08.30 i Dubai och vår transfer för oss till vårt hotell Arabian Courtyard Hotel & Spa i den gamla och mer genuina delen av staden. Vi är vid hotellet cirka kl. 10.00. Vi får våra rum ungefär vid 13-14-tiden så vi börjar med att äta frukost på hotellet. Efter att vi fått våra rum samlas vi på eftermiddagen för att promenera till Dubai museum som ligger bredvid hotellet.

Dubai Museum ger en större inblick i den otroliga utveckling staden har genomgått de senaste 60 åren. Museet öppnade på 1970-talet med avsikt att visa upp det traditionella livet som rådde i Dubai innan upptäckten av oljan på 1960-talet.

Lunch på egen hand. På kvällen äter vi en välkomstmiddag på hotellet.
Frukost och middag. (F+M)

3) Söndag 6 februari

I dag åker vi kl. 10.00 till EXPO 2020-området med buss. På vägen gör vi en liten stadsrundtur. Vi börjar med att besöka den finska paviljongen och efter det får var och en själva utforska EXPO-området i egen takt. Returen till hotellet sker kl. 18.00.

Kvällen fri. (F)

Läs mer om EXPO 2020 i Dubai

Läs mer om den finska paviljongen vid EXPO 2020 i Dubai

Läs mer om Finland vid Expo 2020 i Dubai

4) Måndag 7 februari

I dag gör vi en heldagstur till Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten. Staden är den andra största i Förenade Arabemiraten – endast Dubai är större. På bara 50 år har staden vuxit från en liten fiskeby till en mycket modern världsmetropol. Abu Dhabi är en modern stad och räknas till en av världens rikaste städer och det syns i gatubilden.

Vi besöker bland annat Sheikh Zayed Grand Mosque som är den tredje största moskén i världen och den största som låter icke-muslimer att göra besök. Moskén rymmer upp till 40 000 besökare och är ett arkitektoniskt mästerverk av guld, marmor och halvädelstenar. Här finns också den största handknutna mattan i världen. Gemensam lunch.

Genom ett unikt samarbete mellan Frankrike och Abu Dhabi har nu ett helt nytt Louvren med officiell status i Förenade Arabemiraten öppnats. Louvre Abu Dhabi invigdes i november 2017 och här finns en blandning av historisk konst från hela världen och urval från Louvrens enorma samlingar. Målsättningen är skapa en naturlig brygga mellan konst från öst och väst.

Tillbaka till Dubai tidig kväll. Middag på hotellet.
(F+L+M)

5) Tisdag 8 februari

Efter frukosten tar vi egen buss till världens största shoppinggalleria Dubai Mall med en golvyta som är större än 50 fotbollsplaner och som innehåller 1200 butiker. Här finns spektakulära Dubai Aquarium och Under Water Zoo med en stor akvarievägg mot shoppinggatorna.

Vi åker upp i Burj Khalifa, till utkiksplatsen som ligger på 124:e och 125:e våningen och erbjuder en oslagbar utsikt över hela Dubai´s skyline. Egen tid för shopping och lunch.

På kvällen åker vi på middagskryssning på Dubai Creek och från en traditionell träbåt, kallad dhow, ser vi Dubais kvällsupplysta skyskrapor. Ombord serveras vi en middagsbuffé.
(F+M)

6) Onsdag 9 februari

I dag är förmiddagen reserverad för egna strövtåg och man kan med fördel besöka Al Fahidi Historical District som ligger på gångavstånd från hotellet. Lunch på hotellet kl. 13.00.

Efter lunchen åker vi med egen buss till EXPO-området och stannar till kvällen så att man kan uppleva EXPO-området under mörkret. Tillbaka på hotellet sent på kvällen.
(F+L)

7) Torsdag 10 februari

Efter frukosten för vår buss oss till Dubai-Outlet mall där man kan fynda märkesprodukter till förmånliga priser. Mellanösterns enda ”outlet” har 240 butiker och 800 varumärken. Beroende av utbud, tajming och tur kan du hitta märkeskläder som är 30 till 90 procent billigare än normalpris.

Lunch på egen hand, det finns en Food Court i köpcentret.

På eftermiddagen kan ni passa på att besöka Guld Souk & Spice Souk som ligger nära vårt hotell. Här kantas gatorna av små kryddbutiker och på andra sidan gatan finns cirka 700 butiker som säljer guld till fasta priser, men man kan pruta på kostnaden för arbetet med smycket! 
(F)

8) Fredag 11 februari

I dag har ni en ledig dag till cirka kl. 15 då vi ska åka på ökensafari med jeep. När solen går ner över Emiraterna får vi uppleva solnedgången i det vackra sand- och dynlandskapet. Vi besöker ett ”beduinläger” där vi njuter av den läckra buffén och där både tandurdansaren och magdansaren bjuder på dans.  

Tillbaka på hotellet vid 21-tiden.
(F+M)

9) Lördag 12 februari

Vi äter en tidig frukost och åker sedan till Dubais flygplats kl. 7.45 för att ta Finnairs flyg till Helsingfors kl. 10.15. Vi anländer till Helsingfors-Vanda flygplats kl. 16.05 (7h 50min flygtid) med en massa fina minnen och upplevelser. 

Pris

 • För Hbls prenumeranter: 1980 € 
 • För icke-prenumeranter: 2180 €

En anmälningsavgift på 30 % av resans pris betalas vid bokningen och resterande belopp betalas 60 dagar före avfärd.

Sista bokningsdag 27.12.2021.

Fakta och bra att veta om resan:

I priset ingår:

 • reguljärflyg med Finnair Helsingfors-Dubai tur-retur
 • del i dubbelrum på Arabian Courtyard hotell
 • flygplatstransfer och frukost alla dagar
 • två luncher och fyra middagar
 • rundturer och utflykter enligt programmet samt inträdesavgifter
 • finlandssvensk färdledare och reseledares tjänster i Förenade Arabemiraten.

I priset ingår ej:

 • enkelrum 380 €
 • eventuella avgifter som PCR-test före resan enligt myndigheters krav
 • försäkring.

Resans program kan ändras i fall av myndighetsbeslut. Om dagsprogrammet till Abu Dhabi inte kan genomföras görs ett annat heldagsprogram i stället. 

Deltagarantalet är högst 25 gäster per resetillfälle. 

Resan kräver full vaccination mot Covid-19.

Passet måste vara i kraft 6 månader efter hemfärden.

December till februari är de svalaste månaderna i Dubai så temperaturen är cirka 22-27 grader på dagen och kan gå ned till 15-16 på natten då det är som kallast.