Stora Kanadaresan

till

Följ med på denna enastående resa till Kanada som tar dig från öst till väst i detta storslagna land. Under resan får Du bekanta Dig med Kanadas största stad Toronto och Niagara-fallen samt de franskinspirerade städerna Montreal och Quebec. I väst besöker vi Banff nationalpark samt åker Rocky Mountaineer-tåget från Banff till Vancouver. Vi avslutar resan med ett besök i British Columbias huvustad Victoria. Vi flyger bekvämt med Icelandair till och från Kanada. Under största delen av resan bor vi på Fairmount hotell och vi åker tåg i businessklass.
 

Resefakta:
 

1) Tisdag 25/8

Samling på Helsingfors-Vanda flygfält kl 14.00. Vi flyger med Icelandairs flyg FI 343 kl 15.30 till Reykjavik. Efter en timmes mellanlandning och planbyte fortsätter vi mot Toronto kl 17.00. Vi landar i Kanadas största stad Toronto kl. 18.55 lokal tid och åker till vårt hotell, Fairmont Royal York, i centrala Toronto.

2) Onsdag 26/8

Efter en riklig frukost inleder vi dagen med en stadsrundtur i Toronto. En engelskspråkig lokal guide berättar om alla höjdpunkter under färden, bland annat om Casa Loma, teaterdistriktet, Younge Street, stadshuset och Torontos finanskvarter. Efter rundturen har man gott med tid att utforska den kosmopolitiska staden på egen hand. På kvällen gemensam middag.

3) Torsdag 27/8

Efter frukosten åker vi på en heldagsrundtur till Niagarafallen. Vi åker buss längs Lake Ontario och kör genom de vackra fruktträdgårdarna och vingårdarna på Niagarahalvön. Vi tar en paus i den historiska staden Niagara-On-The-Lake innan vi kommer till Niagarafallen där vi gör en enastående kryssning till foten av fallen. På eftermiddagen njuter vi av en gourmetlunch och provsmakar några av Niagaradalens viner av världsklass innan vi återvänder till Toronto.

4) Fredag 28/8

Idag kan man äta en sen frukost och ha en lugn morgon innan vi tar vår buss för en mycket annorlunda tur i Toronto. Vår lokala guide tar oss med till Kanadas enda urbana nationalpark, till sjön Ontarios hamnattraktioner samt upp till CN Tower för en panoramautsikt över staden och Lake Ontario.

5) Lördag 29/8

Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och går över gatan till tågstationen Union Station och tar plats i VIA Rails VIP-lounge. När "alla ombord"-signalen ljudit får vi njuta av våra Business Class-säten och den passerande landsbygden under vår färd till Montreal, som tar ca 5 timmar. Under färden får vi lunch samt kostnadsfritt vin och öl, och den fina servicen är bara en del av denna underbara tågresa. Vårt tåg ankommer till centrala Montreal och vårt hotell, Fairmont Queen Elizabeth, ligger bekvämt ovanför tågstationen.

6) Söndag 30/8

Efter frukosten gör vi en heldagsrundtur i denna största fransktalande stad utanför Frankrike. Montreal är ett utmärkt exempel på den franska och engelska historien och kulturen i Kanada. Den är även en av de mest kosmopolitiska städerna i Nordamerika. Vår lokala guide möter oss och tar oss på en tur till Mount Royal, gamla Montreal, Old Port of Montreal, Saint Josephs Oratory, The Old Seminary of St. Sulpice, Notre Dame-basilikan och platsen för 1900 års olympiska spel. Lunch äter vi på Farmers Market. Kvällen fri för egna strövtåg.

7) Måndag 31/8

Efter frukosten går vi på en unik vandringstur i gamla Montreal med vår guide. Detta är bokstavligt talat en stad i staden som är känd för sina gallerier och speciella mataffärer, och vi får uppleva vad området har att erbjuda.Eftermiddagen är fri och den som vill kan stanna i Old Port-området och njuta av det som området har att erbjuda, såsom gatukonstnärer, lokala gallerier och trevliga pubar och kaféer.

8) Tisdag 1/9

Njut av en lugn förmiddag innan vi checkar ut och går ombord på vårt VIA Rail-tåg. Vi får en naturskön tur längs St. Lawrencefloden, och medan vi passerar pittoreska jordbrukslandskap och byar längs färden njuter vi av en fin lunch med kostnadsfritt vin och öl i våra bekväma säten. Efter ankomsten åker vi till vårt hotell, Fairmont Chateau Frontenac, och checkar in. På kvällen åker vi till en autentisk Sugar Shack för middag och en kulturell kväll.

9) Onsdag 2/9

Efter frukosten besöker vi tillsammans med en lokal guide Quebec Citys gamla stad, parlamentet, Abrahamslätterna och hamnkvarteret i centrum. Eftermiddagen är tillägnad egna strövtåg och shopping i gallerier, butiker och kaféer i Quebec.

10) Torsdag 3/9

Efter frukosten lämnar vi Quebec och reser längs St. Lawrencefloden för att upptäcka en del av kulturen, historien och landskapen i provinsen Quebec tillsammans med vår lokala guide. Vi börjar turen med att besöka Montmorencyfallen och fortsätter med det pastorala lugnet i Ile de Orleans. Senare följer vi i fotspåren av tusentals pilgrimer och besöker Sainte Anne de Beaupre och ser den fantastiska Cyclorama de Jerusalem samt Wendake Indian Cultural Center.

11) Fredag 4/9

Efter frukosten checkar vi ut och åker till Quebec flygfält. Vi flyger via Toronto till Calgary, som ligger över 3 000 km från Quebec. Efter ankomsten på eftermiddagen tar vi vår privata buss den ca 90 minuter långa färden till Banff National Park, Kanadas äldsta nationalpark. Vi checkar in på Rimrock Resort hotell och resten av dagen och kvällen är fria för egna strövtåg.

12) Lördag 5/9

Efter frukosten utforskar vi detta vackra ställe tillsammans med en lokal guide. Vi börjar vår tur med att ta oss upp till toppen av det ca 2 300 meter höga Sulphur Mountain för en panoramautsikt över Bowdalen och de omringande bergstopparna i Rocky Mountains. Vi fortsätter till Bowfallen, de mystiska Hoodoos, Cascade Gardens och de historiska Cave och Basin. Eftermiddagen är ledig för att njuta av poolerna, spa eller en golfrunda. På kvällen kan vi njuta av Banffs fina pubar, kaféer eller restauranger.

13) Söndag 6/9

Efter en snabb transfer från vårt hotell till järnvägsstationen i Banff går vi ombord på vårt tåg Rocky Mountaineer för att påbörja en av världens bästa tågresor. Efter att vi satt oss i de bekväma stolarna får vi från första stund njuta av en utmärkt service, god mat och spektakulära vyer. Vi åker i Silver-Leaf klass som i år bland annat inkluderar gourmetmåltider serverade till Din stol. Alla drycker, såsom vin, öl alkohol och icke-alkohol haltiga drycker ingår under hela färden. Gourmetsnacks mellan måltiderna. Mera alternativ för Din frukost och lunch både olika alternativ och storlekar på måltiderna. Vi reser in i British Columbia via de fantastiska Spiraltunnlarna, njuter av bergstoppar och grovhuggna älvdalar, såsom Kicking Horse och Beaverfloden, medan tåget fortsätter vidare via flera bergskedjor tills vi via Shuswapsjöns stränder och Thompsonfloden anländer till industristaden Kamloops, där vi övernattar på ett hotell.

14) Måndag 7/9

Ännu en dag av fantastiska vyer och service ombord medan tåget fortsätter längs de karga Thompson- och Fraserfloderna. Vi anländer så småningom till skogssamhället Hope och de bördiga fälten och kohjordarna i Fraser Valley. Senare på eftermiddagen kommer vi till Vancouvers förstäder, innan vi slutligen anländer till Rocky Mountaineers terminal och vår tågresa tar slut. Därefter åker vi till vårt hotell Fairmont Vancouver i centrum av staden.

15) Tisdag 8/9

Efter frukosten utforskar vi tillsammans med vår lokala guide denna häpnadsväckande stad, platsen för 2010 års vinter-OS samt västra Kanadas ekonomiska motor. Vi får besöka historiska Gastown, Kanadas största Chinatown samt den 400 hektar stora Stanley Park innan vi åker över den majestätiska bron Lions Gate Bridge för en eftermiddag full av äventyrliga turer som tar oss över den världskända hängbron Capilano Suspension Bridge och med linbana till toppen av Grouse Mountain för en panoramavy över staden och dess omgivning.

16) Onsdag 9/9

Idag är dagen ledig för att på egen hand bekanta sig med Vancouver. Ta en promenad eller hyr en cykel. Ta en tur med Hop on – Hop off och stanna så länge du vill vid de olika stoppen. Besök Granville Islands marknadsplats eller utforska butiker, gallerier och kaféer i centrum av det vänliga Vancouver.

17) Torsdag 10/9

Idag efter frukosten beger vi oss på en heldagstur till Whistler. Vår privata buss tar oss över Lions Gate Bridge till de norra delarna av Vancouver. Snart färdas vi på den natursköna motorvägen Sea-To-Sky, som slingrar genom det fjordliknande Howesundet. Vi stannar för att ta en kort promenad till Shannonfallen innan vi åker genom timmersamhället Squamish. Vi anländer till Whistler, en alpin resort av världsklass. Här hinner vi bekanta oss med byn, som är bilfri. Whistler var värd för 2010 års vinter-OS. På hemvägen får vi njuta av de magnifika glaciärerna och Chekamus River Valley.

18) Fredag 11/9

Idag fortsätter vi till Victoria. Vi lämnar vårt stora bagage på hotellet och tar bara handbagage med oss, eftersom vi ska flyga med tvåmotoriga Otter-sjöflygplan från hamnen i Vancouver till Victoria. Vårt plan landar i den inre hamnen av Victoria, och vårt hotell Fairmont Empress ligger ett stenkast från hamnen. Resten av dagen kan man på egen hand utforska British Columbias huvudstad Victoria. Parlamentshuset är öppet för allmänheten och BC-museet är en attraktion som man inte bör missa. 

19) Lördag 12/9

Efter frukosten ska vi idag bekanta oss med denna vackra stad på sydspetsen av ön Vancouver. Vår lokala guide tar oss genom Beacon Hill Park längs en vacker kustväg. Vi åker förbi exklusiva miljonärsvillor i distriktet Uplands och beskådar de många fina båtarna i hamnen Oak Bay. Vi tar oss tid att dofta på rosorna i Butchart Gardens, en av de vackraste trädgårdarna i Nordamerika. Denna 60 hektar stora trädgård får man bara inte missa. På hemvägen tar vi oss till toppen av Mount Ptolemy, där vi får se en panoramavy över hela den sydliga delen av ön Vancouver och den majestätiska bergskedjan Olympic Mountain Range i den närliggande delstaten Washington.

20) Söndag 13/9

Efter frukosten tar vi bussen och åker genom det vackra landskapet på halvön Saanich och anländer till BC Ferry-terminalen i Swartz Bay.Vi går ombord och under resan, som tar 90 minuter, äter vi lunch. På eftermiddagen anländer vi till Vancouver och övernattar ännu en sista gång före hemfärden på samma hotell som tidigare. På kvällen gemensam avskedsmiddag.

21) Måndag 14/9

Efter frukosten har vi ännu lite tid för shopping. Vid 12-tiden checkar vi ut och därefter åker vi till flygfältet. Icelandairs flyg avgår kl 15.55 och landar 6.00 följande morgon i Reykjavik.

22) Tisdag 15/9

Vi landar kl 6.00 i Reykjavik och fortsätter kl 7.30 vidare till Helsingfors, dit vi anländer kl 13.50.

 

Resans pris är 8980 €. 
En anmälningsavgift som är 20 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresa. 

OBS! Sista bokningsdag 25.5.2015.

I priset ingår:

- Flyg med Icelandair från Helsingfors till Toronto och från Quebec till Calgary med Air Canada samt flyg från Vancouver till Helsingfors med Icelandair.
- 20 nätter i delat dubbelrum i 4-5 stjärniga hotell inkluderat frukost. 
- Tåg i bussinessklass
- Rocky Mountaineer-tåg i SilverLeaf klass.
- Alla utflykter och måltider enligt programmet. 
- Sjöflygplansresa från Vancouver till Victoria.

I priset ingår ej:

- Drycker och försäkring. 
- Tillägg för enkelrum 2000 €. 
- Möjlighet till flyg i businessklass.

En avgift för dricks till chaufförer , hotell och lokal guider uppbärs av reseledaren vid resans början á 100 € per person.