Victoria Falls, Rovos Rail och Cape Town

till

Upplev Victoria Falls och en av världens finaste tågresor från Vic Falls i Zimbabwe till Pretoria I Sydafrika med Rovos Rail. 
 

Resefakta:
 

1) Tisdag 16/2

Helsingfors – London – Johannesburg – Vic Falls med British Airways. Avresa kl. 17.05 från Helsingfors med British Airways flyg BA 799 till London, ankomst kl. 18.20. Vidare från London med British Airways flyg BA 057 till Johannesburg kl. 20.50.

2) Onsdag 17/2

Ankomst till Johannesburg kl. 09.40 lokal tid och vidare med British Airways flyg BA6285 kl. 11.25 till Vic Falls. Vi anländer till Vic Falls 13.05. Vi får visum vid ankomsten och har sedan transfer till vårt hotell Victoria Fallswww.victoriafallshotel.com. På kvällen välkomsttillfälle.

3) Torsdag 18/2

Efter frukosten gör vi en guidad tur till fallen. Vi äter lunch och efter lunchen gör vi en historisk tur till bron (Historic Bridge Tour). Kvällen fri.

4) Fredag 19/2

Efter frukosten har vi hela dagen ledig för att på egen hand bekanta oss med Vic Falls. På kvällen beger vi oss på nattsafari som inkluderar en boma-middag.

5) Lördag 20/2

Idag gör vi en visit till en by och besöker en lokal marknad. På kvällen kryssar vi på Zambezi-floden.

6) Söndag 21/8

Idag har vi ännu god tid att njuta av Vic Falls innan vi checkar ut och sedan checkar in på Rovos Rail-tågetwww.rovos.com. Vårt tåg avgår kl. 17.00 och tågstationen ligger bredvid hotellet. Under tågfärden har vi full pension som inkluderar frukost, lunch, eftermiddagste och middag. Alla drycker ombord ingår. Under tågresan gäller klädkod.

7) Måndag 22/2

Idag på morgonen beger vi oss på en morgonsafari i The Hide in Hwange som tar ca 4 timmar. Vid återkomsten till tåget serveras vi frukost. Resten av dagen får vi njuta av det vackra landskapet som passerar.

8) Tisdag 23/2

Idag har vi ännu en hel dag att njuta av vår tågresa på Rovos Rail som även kallas The Pride of Africa. Vi åker genom Botswana och in i Sydafrika.

9) Onsdag 24/2

Efter frukosten anländer vi så småningom till Pretoria och vi tar farväl av våra medresenärer och personalen ombord. Vi gör en liten stadsrundtur i Johannesburg innan vi fortsätter till flygfältet. Vårt flyg till Cape Town avgår kl. 16.00 och vi ankommer i Cape Town kl. 18.10. Vi har transfer till vårt hotell The Table Bay Hotel www.suninternational.com/table-baysom ligger vid Waterfront-köpcentrum.

10-11) Torsdag - Fredag 25-26/2

Frukost varje morgon på hotellet och dagarna spenderas enligt resenärernas egna individuella önskemål beroende på om man tidigare besökt Cape Town eller inte.

12) Lördag 27/2

Frukost och dagen fri för egna strövtåg. På kvällen gemensam avskedsmiddag.

13) Söndag 28/2

Frukost. Vi checkar ut men har ännu hela dagen ledig för sista-minuten-shopping. Vi har möjlighet att byta kläder innan vi har transfer till flygfältet kl. 19.00. British Airways direktflyg BA 042 till London avgår kl. 21.50.

14) Måndag 29/9

Vi anländer till London kl. 07.30 och fortsätter vidare med BA 794 kl. 11.20. I Helsingfors landar vi kl. 16.15 med en massa fina minnen i kappsäcken.

Resans pris är 5280 € i Pullman-sviter ombord på tåget eller 5 880 € i Deluxe-sviter på tåget.

En anmälningsavgift som är 20 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresa. 

OBS! Sista bokningsdag 16.12.2015

I priset ingår:

- Reguljärflyg med British Airways Helsingfors–Sydafrika–Vic Falls tur och retur
- Inrikesflyg Johannesburg–Cape Town 
- Del i dubbelrum på The Victoria Falls Hotel *****(4 nätter) och The Table Bay Hotel ***** (4nätter), frukost ingår.
- Flygplatstransfer vid resmålen. 
- Helpension och alla drycker, även alkoholhaltiga, under tågfärden.
- Rundturer och utflykter samt måltider enligt programmet. 
- Finlandssvensk reseledares tjänster.

I priset ingår ej:

- Enkelrum på hotellen och Pullman-svit för en person. Tillägg 1 600 €.
- Enkelrum på hotellen och De Luxe-svit för en person. Tillägg 2 300 €.
- Dricks 80 € för servicepersonalen ges till reseledaren. 
- Försäkringar.

Reservation för eventuella förändringar. Antalet begränsat till max 18 personer. VACCINATIONER: Kontrollera att polio och stelkramp är i kraft. Havrix- eller Twinrixvaccin mot hepatit. Malariakur före resan är att rekommendera. 
Mera information finns på www.rokote.fi Giltigt pass behövs, skall vara i kraft 30 dagar efter resan. Ta försäkring. Priset baserat på valutakurserna 15.09.2015. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.