Dubai

till

Fira påsken i Dubai, Förenade Arabemiraten! Själva staden Dubai är en storstad där olika nationaliteter och kulturer möts. Här finns spektakulära byggnadsverk som reser sig vid sidan av moskéer och orientaliska palats. Restaurangerna erbjuder all världens kök och här finns shoppinggallerior med fler än tusen butiker. Ultramoderna skyskrapor blandas med en fläkt av Orienten och oslagbar shopping. I Dubai finns allt man kan önska sig för en semester med mycket innehåll! 
Vi flyger direkt med Finnairs dagsflyg.

Resefakta:
 

1) Onsdag 23/03

Helsingfors – Dubai med Finnair. Avresa kl. 08.25 från Helsingfors med Finnairs flyg AY 961 till Dubai med ankomst kl. 16.30. Transfer till vårt hotell Arabian Courtyard Hotel & Spa i den gamla och mer genuina delen av Dubai. Vi äter tillsammans en lätt kvällsmåltid och går igenom veckans program.

2) Torsdag 24/03

Efter en riklig buffétfrukost träffas vi kl 10.00 för att besöka några närliggande museum. Vi besöker bl a Dubai Museum och får en större inblick i den otroliga utveckling staden har genomgått de senaste 60 åren. Museet öppnade på 1970-talet med avsikt att visa upp det traditionella livet som rådde i Dubai innan upptäckten av oljan på 1960-talet. Efter vår lunch kan den konstintresserade göra ett besök Salsali Private Museum. Som det första privata museet i regionen har museet en fantastisk samling med drygt 900 verk från både samtida Mellanöstern och internationella konstnärer. 
Kvällen fri för egna strövtåg. Middag på egen hand.

3) Fredag 25/03

Efter frukosten är dagen fri för sol och bad. För den som önskar görs en gemensam shoppingtur med den hypermoderna metron till ”Mall of the Emirates” vilket är en stor galleria med flera hundra butiker i tre våningar. Gallerian innehåller - förutom alla butiker - biografer, restauranger & kaféer även en 400 meter lång skidbacke.

På kvällen åker vi på middagskryssning på Dubai Creek och från en traditionell träbåt, kallad dhow, ser vi Dubais kvällsupplysta skyskrapor. Ombord serveras vi en middagsbuffé. Tillbaka på hotellet är vi sent på kvällen.

4) Lördag 26/03

Efter frukosten har vi hela dagen ledig för att på egen hand bekanta oss med Dubai.
Kanske passar en dag på basarerna med allt vad där finns att upptäcka?

I Souk Madinat Jumeriah finns en basarliknande marknad i modern version. I en arabisk fästning ligger butikerna på flera slingrande vägar i en orientalisk miljö. Här finns ett stort antal caféer, barer och restauranger och man kan med fördel besöka Souk Madinat Jumeirah även under kvällstid.

Karama Souk är mer en stadsdel än ett basarområde. På huvudgatan finns butiker som säljer allt från vattenpipor till pashminasjalar, parfymer, klockor, solglasögon och märkeskläder. Tänk på att många av varorna är piratkopior och att en del piratkopior är förbjudna att föra in i Finland.

Självklart missar vi inte denna dag ett besök i området Gold Souk & Spice Souk! Här kantas gatorna av små kryddbutiker som svämmar över av härliga färger, orientaliska dofter och munviga försäljare. Här finns också ca 700 butiker som säljer guld och eftersom guld är skattebefriat i Dubai är det billigt att köpa. Priserna är fasta, men det förväntas att du prutar på kostnaden för arbetet med smycket!

Lunch och middag på egen hand.

5) Söndag 27/03

Idag gör vi en heldagstur till Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten. Som världens rikaste stad per invånare är Abu Dhabi ett spännande och annorlunda resmål. Staden är den andra största i Förenade Arabemiraten – endast Dubai är större. På bara 50 år har staden växt från en liten fiskeby till en mycket modern världsmetropol. Abu Dhabi må se ”västerländskt” ut med sina enorma skyskrapor och dyra butiker, men kulturen är fortfarande arabisk. Under vår dag i Abu Dhabi besöker vi bl a Grand Mosque som är den tredje största moskén i världen. Den är byggd i snövit marmor och här kan vi se världens största handknutna matta. För att få beundra denna imponerande byggnad måste vi låna heltäckande kläder. Under heldagsturen ingår lunch. Tillbaka är vi sen eftermiddag. Middag på egen hand.

6) Måndag 28/03

Idag har vi ännu tid till sol och bad och på kvällen beger vi oss på en ökensafari med middag. Missa inte att besöka Jumeirah Beach som med sin 15 km långa, finkorniga sandstrand är helt klart det bästa strandområde Dubai har att erbjuda. Stranden är uppdelad i flera delar, men det är i huvudsak två områden att välja mellan. Jumeirah Beach (Open Beach) är en allmän, kostnadsfri sandstrand med duschar, toaletter, sittplatser i skuggan och matställen. Jumeirah Beach Park, som tar en avgift i inträde, har även grönområden, solsängar och parasoller, pooler och volleybollplaner.

När solen börjar gå ner över Emiraterna åker vi ut i öknen för att uppleva den vackra solnedgången. Längs vägen kommer det att vara möjligt att ta fantastiska bilder av det otroliga sand- och bergslandsskapet. Vi besöker ett beduinläger där vi njuter av den läckra buffén och där både tandurdansaren och magdansaren bjuder upp till dans. Tillbaka till hotellet sen kväll.

7) Tisdag 29/03

Efter frukosten beger vi oss till Dubai Mall, världens största shopping center. Här finns inte mindre än 1200 butiker och utöver alla butiker tävlar en rad äventyrsaktiviteter om uppmärksamheten. Vi kan bl a ägna oss åt skridskoåkning eller varför inte besöka ett undervattensakvarium av världsklass? Vi äter lunch på restaurang i världens högsta byggnad Burj Khalifa som reser sig 828 meter upp mot himlen. Utkiksplatsen ligger på 124:e våningen och erbjuder en oslagbar utsikt över hela Dubai´s skyline. Efter vår gemensamma lunch är resten av dagen fri att utforska Dubai Mall. 
Vi avslutar våra trevliga dagar i Dubai med gemensam middag.

8) Onsdag 30/03

Idag har vi ännu förmiddagen tid på att njuta av sol och värme. Vi åker till flygfältet kl 13.30 från hotellet. Vårt Finnairs direktflyg AY 962 till Helsingfors avgår kl. 16.40 och anländer kl 22.15 i Helsingfors.

 

Resans pris är 1 860 € En anmälningsavgift på 20 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresa.

I priset ingår:

- Reguljärflyg med Finnair Helsingfors–Dubai tur och retur 
- Del i dubbelrum på l Arabian Courtyard hotell i gamla Dubai.
- Flygplatstransfer vid resmålen. 
- Rundturer och utflykter samt måltider enligt programmet. 
- Finlandssvensk reseledares tjänster i Dubai

I priset ingår ej:

- Enkelrum på hotellet 300 €.
- Inga alkoholhaltiga drycker under måltiderna. På vissa ställen kan dessa beställas och betalas då själva. Under alla måltider är det inte möjligt att få alkoholhaltiga drycker. 
- Dricks 30 € för servicepersonalen ges till reseledaren. 
- Försäkringar.

Reservation för eventuella förändringar. Giltigt pass behövs, skall vara i kraft 6 månader efter resan. Ta försäkring. Priset baserat på valutakurserna 15.11.2015. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.