Island

till

Välkommen till Island med sina varma källor och sin dramatiska natur!

Under denna vecka upplever vi en innehållsrik resa där vi har tid att utforska både Reykjavik och landsbygden. Vi ser orörd natur med ödsliga vidder och vi behöver inte åka långt för att hitta glaciärer, vattenfall, gejsrar och fjäll.

Reykjavik är tillsammans med Grönlands Nuuk världens nordligaste huvudstad och här finns ett stort utbud av restauranger, museer och butiker. Vi kommer även att besöka Vestmannaöarna och vulkanmuseet Eldheimar. 

Resefakta:

1) Lördag 19 maj: Helsingfors-Reykjavik.

Vi samlas på Helsingfors-Vanda flygfält kl. 14.30. Vi flyger med Finnair kl. 16.10 till Reykjavik och landar 3 timmar och 50 minuter senare på Keflaviks flygfält lokal tid kl. 17.00.

Vi möts av vår guide och chaufför Per Ekström, som kommer från Åland och som bott på Island sedan 1997. Vi har transfer från flygfältet till Centralhotel Arnarhvoll som ligger i centrala Reykjavik.

Vi checkar in och äter en gemensam middag i hotellets restaurang, som ligger på hotellets högsta våning med en fantastisk utsikt över staden och det fantastiska konsert- och kongresshuset Harpa. Middag (M).

2) Söndag 20 maj

Efter frukosten åker vi på en dagstur till Borgarfjördur. Vi gör en kort stopp i Borgarnes och i Deildartunguhver. Vi får se en hästuppvisning i Sturlureykir och vi äter lunch på Hotel Húsafell. Vi besöker Hraunfossr och Barnafossar. Vi avslutar dagen med ett besök till Reykholt, där Snorre Sturluson bodde sista delen av sitt liv, samt Hvalfjördur och Hallgrimskirkja i Saurbær, där Lennart Segerstråle målat altartavlan.

Frukost (F) och lunch (L). Kvällen fri.

3) Måndag 21 maj

Efter frukosten gör vi en stadsrundtur. Vi äter lunch på Bistro Aalto i Nordens hus och på eftermiddagen åker vi till Blå Lagunen för bad. Vi är tillbaks på hotellet ca 17.00.

F, L. Kvällen fri.

4) Tisdag 22 maj

Idag efter frukosten åker vi till Lavagrottan i Threngsli, där vi har en bokad guidning och vandring i grottan. Vi fortsätter vår färd och kommer till Hellisheidarvirkjun. Vi kommer tillbaka till Reykjavik ca 12.30 och de som önskar kan endera delta i valsafari eller hästridning (turerna ingår ej utan betalas separat till vår guide).

F. Kvällen fri.

5) Onsdag 23 maj

Vi checkar ut från vårt hotell i Reykjavik och åker den Gyllene Cirkeln med Tingvalla, Geysir och Gullfoss. Lunchen intar vi på hästfarmen Fridheimar, där vi också får se en uppvisning med och om den isländska hästen.

På kvällen tar vi in på lyxhotellet Hotel Rangá, där vi kommer att bo de kommande tre nätterna. F, L.

6) Torsdag 24 maj

Den här dagen gör vi äventyrsfärden till Vestmannaöarna och ön Heimaey (Hemön). Vi åker ner till färjeläget Landeyjarhöfn och tar färjan över till ön. Om vädret tillåter står en båttur runt ön till buds. Efter en god lunch gör vi en rundtur med vår buss på ön och avslutar den med ett besök på vulkanmuseet Eldheimar, som visar och åskådliggör minnen och bilder från det dramatiska vulkanutbrottet 1973.

F, L.

7) Fredag 25 maj

Dagens tema är sydkusten, glaciärer, vulkaner och vattenfall. Vi börjar med ett besök på det nya Lavamuseet, sedan åker vi österut längs kusten och beskådar vattenfall, glaciärer och spännande havsstränder med rikt fågelliv. Vi kommer bl.a. att se lunnefåglar.

Den sista kvällen under resan äter vi en gemensam middag. F, L, M.

8) Lördag 26 maj

Efter att ha checkat ut från hotellet kör vi västerut och beskådar underverken på Reykjanes, lavafält, varma källor, yttersta spetsen m.m. Vi intar sedan en lunch på museet där Vikingaskeppet Vikingur finns. Det seglade, liksom på vikingatiden, till Amerika år 2000, då tusenårsjubileet av Leif Erikssons upptäcktsresa firades.

Sedan är det dags att checka in på flygplatsen i Keflavik och anträda hemresan till Helsingfors. Vårt flyg avgår kl. 17.50 och vi landar på Helsingfors-Vanda flygfält kl. 00.20. F, L.

Pris

Resans pris är 2.980 € i delat dubbelrum.
Enkelrumstillägget är 868 €.

En anmälningsavgift på 20 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresan.

Fakta och bra att veta innan resan

I priset ingår:

  • Reguljärflyg med Finnair Helsingfors-Reykjavik tur-retur.
  • Del i dubbelrum fyra nätter på Centerhotel Arnarhvoll i Reykjavik.
  • Del i dubbelrum tre nätter på hotel Rangá.
  • Rundturer och utflykter enligt programmet. Frukost varje morgon samt sex luncher och två middagar.

Kom ihåg att ta reseförsäkring. Priset baserar sig på valutakurser den 22.10.2017. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Sista anmälningsdag 19.3.2018.