Victoria Falls, Rovos Rail och Cape Town 

till

Upplev Victoriafallen, Kapstaden och en av världens mest spektakulära tågresor

Vi reser med legendariska Rovos Rail från Victoria Falls i Zimbabwe till Pretoria i Sydafrika, där vi avslutar resan i Afrikas juvel; Kapstaden.

Resefakta

1) Torsdag 14/2

Helsingfors – Doha – Johannesburg – Vic Falls med Qatar Airways och British Airways.

Avresa kl. 16.50 från Helsingfors med Qatar Airways flyg QR 302 till Doha, ankomst kl. 23.40. Vidare från Doha med Qatar Airways flyg QR 1363 till Johannesburg kl. 02.30.
Flygplansmåltider + drycker.

2) Fredag 15/2

Ankomst till Johannesburg kl. 10.25 lokal tid och vidare med British Airways flyg BA6285 kl. 11.25 till Vic Falls. Vi anländer till Vic Falls 13.05.

Vi får visum vid ankomsten och har sedan transfer till vårt hotell Victoria Falls. På kvällen kryssar vi på Zambezifloden.
Flygplansmåltider + kvällsbit på båten.

3) Lördag 16/2

Efter frukosten gör vi en guidad tur till vattenfallen. Vi äter lunch och därefter gör vi en utfärd till bron (Historic Bridge Tour). På kvällen beger vi oss på nattsafari som inkluderar en boma-middag.
Frukost + Lunch + Middag.

4) Söndag 17/2

Efter frukosten har vi ett par timmar tid före vi checkar ut kl 12.00. Sedan stiger vi ombord på tåget Rovos Rail. Vårt tåg avgår kl. 17.00 och tågstationen ligger bredvid hotellet.

Under tågfärden har vi helpension som inkluderar frukost, lunch, eftermiddagste och middag. Alla drycker ombord ingår. Under tågresan gäller klädkod.
Frukost + Helpension.

5) Måndag 18/2

På morgonen beger vi oss på morgonsafari i The Hide in Hwange som tar cirka 4 timmar. Vid återkomsten till tåget serveras vi frukost. Resten av dagen får vi njuta av det vackra landskapet som passerar.
Helpension.

6) Tisdag 19/2

Idag har vi ännu en hel dag att njuta av vår tågresa på Rovos Rail, som även kallas The Pride of Africa. Vi åker genom Botswana och in i Sydafrika.
Helpension.

7) Onsdag 20/2

Efter frukosten anländer vi så småningom till Pretoria och vi tar farväl av våra medresenärer och personalen ombord. Vi gör en liten stadsrundtur i Johannesburg innan vi fortsätter till flygfältet.

Vårt flyg till Cape Town avgår kl. 15.00 och vi kommer till Cape Town kl. 17.10. Vi har transfer till vårt hotell The Table Bay Hotel, som ligger vid köpcentret Waterfront. På kvällen välkomstmiddag.
Frukost + Middag.

8) Torsdag 21/2

Idag beger vi oss, efter frukosten, på en heldagstur till Cape Point och Godahoppsudden. På vägen dit stannar vi först i Hout Bay, varifrån vi tar båt till en närbelägen ö där det finns sälar. Efter det fortsätter färden via Chapmans Peak (en smal väg vid Atlantkusten) mot Cape Point, som är en nationalpark. Där kan vi se Atlanten och Indiska oceanen mötas i ett ändlöst panorama.

Vi äter lunch på Two Ocean Restaurant vid Cape Point innan vi startar vår hemfärd. Hemma på hotellet är vi sent på eftermiddagen.
Frukost + Lunch

OBS! De som tidigare besökt Kapstaden erbjuds ett alternativt program på torsdagen och fredagen.

9) Fredag 22/2

I dag blir det en heldagstur till vindistriktet som omringar Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad. Vi besöker några vingårdar, där vi får provsmaka utsökta sydafrikanska viner. Lunch på Lanzerac Hotel i Stellenbosch. Under turen har ni möjlighet att köpa en flaska vin eller två.
Frukost + Lunch

Ankomst sent på eftermiddagen till hotellet.

10) Lördag 23/2

Vi besöker Kirstenbosch botaniska trädgård och ett par vingårdar i Constantia.
Frukost + Lunch

11) Söndag 24/2

Frukost och därefter fri tid för egna strövtåg. På kvällen gemensam avskedsmiddag.
Frukost + Middag

12) Måndag 25/2

Frukost. Vi checkar ut och åker till flygfältet kl 10.30. Qatar Airways flyg QR 1370 avgår kl 12.35 och anländer till Doha 23.50.
Frukost + Flygplansmåltider

13) Tisdag 26/9

Flyget från Doha avgår kl 01.50 och landar i Helsingfors kl 07.00.
Flygplansmåltider.

Pris

Resans pris är 6.480 € i Deluxe-sviter på tåget.

En anmälningsavgift som är 20 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 80 % betalas 60 dagar före avresa. 

OBS! Sista bokningsdag 14.12.2018

Fakta och bra att veta om resan

I priset ingår:

  • Reguljärflyg med Qatar Airways Helsingfors–Sydafrika tur retur och British Airways till Vic Falls och från Johannesburg till Cape Town
  • Del i dubbelrum på The Victoria Falls Hotel *****(2 nätter) och The Table Bay Hotel ***** (5 nätter), frukost ingår.
  • Flygplatstransfer vid resmålen. 
  • Helpension och alla drycker, även alkoholhaltiga, under tågfärden i Deluxe-sviter på 10 kvm (med dusch och wc).
  • Rundturer och utflykter samt måltider enligt programmet. 
  • Finlandssvensk reseledares tjänster.

I priset ingår inte:

  • Enkelrum på hotellen och Pullman-svit för en person. Tillägg  800 €.
  • Dricks 100 € för servicepersonalen ges till reseledaren. 
  • Försäkringar.

Reservation för eventuella förändringar. Antalet begränsat till max 18 personer.

VACCINATIONER: Kontrollera att ditt skydd mot polio och stelkramp är i kraft. Ta Havrix- eller Twinrixvaccin mot hepatit. Malariakur före resan är att rekommendera. 
Mer information finns på www.rokote.fi 

Giltigt pass behövs, det ska vara i kraft 30 dagar efter resan.

Ta försäkring.

Priset är baserat på valutakurserna 15.06.2018. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.