Uniworld S.S. Antoinette.

Slott längs Rhen-floden

till

Rhenflodskryssning från Amsterdam till Basel

Följ med på en fantastisk flodkryssning ombord på Uniworlds S.S. Antoinette.

Resefakta: 

1) Lördag 8.4

Vi träffas på Helsingfors-Vanda flygplats kl. 14.00-14.15 för att ta Finnairs flyg kl. 16.00 till Amsterdam. Vi anländer till Schiphol flygplats kl. 17.30 och förflyttar oss därefter till Uniworlds flodkryssare River S.S. Antoinette. Efter att vi gjort oss hemmastadda i våra hytter äter vi gemensam middag. Kvällen är fri för egna strövtåg i Amsterdam.

2) Söndag 9.4

Köln: Historiefantaster kommer att njuta av en expertledd rundtur genom Kölns gamla stadsdel, där tre medeltida portar står kvar, liksom det gamla stadshuset med sin renässansfasad. Vandra genom stadens historiska centrum och njut av dess charmiga atmosfär, smala gränder flankerade av gamla hus och otaliga bryggerier. Oavsett hur du väljer att utforska Gamla stan har du också gott om ledig tid att utforska staden på egen hand.

Vi kan välja att ta del av en rundtur till fots i Köln eller en tur för att beskåda gotiska katedraler och göra en chokladprovning.

På kvällen deltar vi i kaptenens välkomstreception och middag. 

3) Måndag 10.4

Koblenz, Boppard: Lär känna Koblenz, en historisk stad med ett färgstarkt förflutet och eklektisk arkitektur. Njut av ett besök på det fantastiska medeltida slottet Marksburg.

Vi kan delta i en cykeltur, rundtur i medeltida Marksburg, skattjakt i Koblenz eller en rundtur i Boppard.

4) Tisdag 11.4 

Boppard, Rüdesheim: Upplev Tysklands mytomspunna Rhen i vackra Rüdesheim. Njut av en privat provning av Rieslingvin på Slott Vollrads eller utforska Rüdesheim och det imponerande Niederwald-monumentet.

I dag kan vi välja mellan att göra provsmakning av vin på Slottet Vollrad eller besöka Rüdesheim vinby och Niederwald-monumentet.

5) Onsdag 12.4

Germersheim (Speyer): Speyer - "spira" på engelska – väl valt namn, eftersom de fyra röda tornen i den romanska katedralen dominerar Gamla stan.

Vi kan välja mellan att besöka Mannheim-vingårdar med provsmakning eller göra ett privat besök och provsmaka vinäger från Doktorenhof.

6) Torsdag 13.4

Kehl (Strasbourg): Se Strasbourg till fots med en insiktsfull lokal expert, där denna historiska stad med sina kullerstensgator, korsvirkeshus, gigantiska storkbon och konditorier kommer att vinna ditt hjärta. Kehl, tvärs över floden från Strasbourg, kommer att vara ditt fartygs bas medan du utforskar Alsaces huvudstad. Om du känner dig äventyrlig kan du utnyttja Uniworlds cyklar eller stavgångsstavar och utforska flodens stränder.

Vi går på Strasbourg-panoramatur inkluderat katedralen och promenad i Gamla stan eller har hela eftermiddagen att utforska staden på egen hand.

7) Fredag 14.4

Breisach (Freiburg): Breisach är din inkörsport till vinvägen i Alsace och din startpunkt för en utflykt längs den berömda Route des Vins, som omsluter foten av bergskedjan Vogeserna, eller en stadsrundtur i Freiburg.

Vi kan besöka Alsace-byarna under vår inkluderade tur.

På kvällen deltar vi i kaptenens avskedsreception och middag.

8) Lördag 15.4

Basel: I dag lämnar vi fartyget vi åker vidare till Zürich flygplats och flyger hem med Finnair kl 19.10 och landar i Helsingfors kl 22.50.

Pris

En anmälningsavgift på 30 % av resans pris sker vid bokningstillfället (5 dagar) och resterande 70 % betalas 90 dagar före resan.

Priset är i kraft tillsvidare och kan höjas av kryssningsbolaget desto närmare kryssningsdatumet kommer.

  • 3 249 € per person i Classic-hytt 14 m2.
  • 4 059 € per person i hytt med fransk balkong 18 m2.
  • 4 419 € per person i Deluxe-hytt med balkong 18 m2.                                                        

I priset ingår:

  • Flygresa Helsingfors-Amsterdam//Zürich-Helsingfors med Finnair i ekonomiklass.
  • Transfer till och från fartyget. 
  • Sjunätterskryssning ombord på S.S. Antoinette i vald hyttkategori. 
  • Helpension inkluderat drycker.
  • Alla utflykter nämnda i programmet.
  • Reseledares tjänster.

I priset ingår ej:

  • Tillägg för hytt för en person 40 %.