Cable car i Wellington.

Stora Nya Zeeland

till

Med buss från söder till norr

Upplev det vackra landets varierande skönhet och lär känna dess gästvänliga invånare.

Resefakta:

1) Söndag 8/1

Samling vid Helsingfors-Vanda flygfält kl 14.30. Finnairs flyg till Bangkok avgår kl 16.35. Två måltider ombord på planet.

2) Måndag 9/1

Ankomst till Bangkok kl 09.15. Vi gör en liten stadsrundtur före vi anländer till vårt hotell och checkar in. Eftermiddagen fri och på kvällen gemensam middag.

M (middag)

3) Tisdag 10/1

Efter frukosten har vi ännu lite ledig tid förrän vi checkar ut kl 12.00. Vi gör en liten rundtur i Bangkok på vägen mot flygfältet. Qantas flyg till Sydney avgår kl 18.00.

F+M och F ombord på planet.

4) Onsdag 11/1

Vi anländer kl 07.30 till Sydney och vårt flyg vidare till Christchurch går kl 10.30. Vi landar i Christchurch kl 15.40 och har transfer till vårt centralt belägna hotel.

På kvällen gemensam middag.

Flygplansmåltider+M

5) Torsdag 12/1

Vi äter sen frukost och efter det skall vi bekanta oss lite mer med Christchurch under en halvdagstur. Staden som grundades 1850 har många berömda monument och byggnader som är arv från dess koloniala förflutna. Vi ska bland annat åka med den 3 km långa spårvagnslinjen genom staden som passerar många sevärdeheter.

Eftermiddag, tid för egna strövtåg. Då kan ni passa på att besöka några av de museer vi passerat. På kvällen gemensam middag.

F+M

6) Fredag 13/1

Idag ska vi besöka den vackra staden Akaroa som ligger på cirka en och en halv timmes avstånd från Christchurch. Vi äter lunch i staden och på eftermiddagen besöker vi en vingård.

Kvällen fri.

F+L

7) Lördag 14/1

Idag åker vi från Christchurch till sydöns västra sida. Vi åker över Arthurs Pass väg som är den högst belägna och mest storslagna huvudvägen över Sydalperna. Från Spriengfield klättrar vägen brant uppför till den 945 meter höga Porters Pass innan den går över breda, täckta sänkor som är inneslutna av berg och dramatiska kalkstensutlöpare. Det finns flera natursköna utsiktsplatser och rastplatser under färden.

Vi anländer mitt på dagen till Shantytown, en i detalj konstruerad guldgrävarstad från början av förra seklet vårt mål för idag. Här äter vi lunch och bekantar oss med sevärdheterna. Efter det åker vi tillbaka till Christchurch och anländer på kvällen till vårt hotel.

Kvällen fri.

F+L

8) Söndag 15/1

Idag har vi en dag för egna strövtåg. Jag hjälper er med att hitta på program. På kvällen gemensam middag.

F+M

9) Måndag 16/1

Idag checkar vi ut och fortsätter vår färd norrut. Vårt första stopp är Kaikoura som ligger på cirka två och en halv timmes väg från Cristchurch. Här skal vi åka på en valtur och hoppeligen se valar och delfiner på nära håll.

Efter turen vi en paus så man kan äta ett litet mellanmål innan vi fortsätter till Picton där vi ska ta färjan till Wellington på nordön. Vi anländer sent på kvällen till vårt centralt belägna hotel i Wellington.

F+M

10) Tisdag 17/1

Efter frukosten gör vi en tur i Wellington. Wellington är Nya Zeelands huvudstad och vi besöker bland annat landets parlament. På eftermiddagen får ni besöka Te Papa Tongarewa-muséet som är ett mycket omfattande museum om Nya Zeeland och dess historia. Muséet ligger nära vårt hotell.

Kvällen fri.

F

11) Onsdag 18/1

Vi ska idag fortsätta vår färd norrut mot Rotorua. Vi tar lämpliga pauser och äter lunch under färden, som är vår längsta dagsetapp på cirka 450 km. Vi anländer på kvällen till Rotorua.

Gemensam middag på hotellet.

F+L+M

12) Torsdag 19/1

En halvdagsrundtur i Rotoroa, där vi bland annat besöker Maori-kulturcentret Te Pui. Vi kommer även att besöka det nationella Kiwi-fågelns kläckeri.

På kvällen åker vi till Tamaki Maori Village, en by där besökare introduceras i maoriernas seder och traditioner. Här äter vi en hangi (traditionell maorimat), där maten tillreds på heta stenar i en autentisk lerugn. Vi får lyssna till maorimyter och -legender samt uppleva det kulturella livet i byn.

Efter middagen åker vi tillbaka till hotellet.

F+M

13) Fredag 20/1

Efter frukosten checkar vi ut och åker för att se på en lantbruksshow, Agrodome. Vi får bland annat se ett 20-tal olika fårraser och fårhundar i arbete. Efter showen har vi möjlighet att besöka souvenirbutiken, som specialiserad på produkter av ylle och fårskinnsfällar.

Vi fortsätter vår färd mot Waitomo och de berömda lysmaksgrottorna. Här intas även lunch.

Vi anländer på kvällen till Auckland, Nya Zeelands största stad och checkar in på vårt centralt belägna hotel. Här skall vi stanna i tre nätter.

Kvällen fri.

F+L

14) Lördag 21/1

Idag ska vi åka på en heldagsrundtur i Auckland med dess omnejd. Lunch ingår och tillbaka till hotellet kommer vi sen eftermiddag.

Kvällen fri.

F+L

15) Söndag 22/1

Dagen fri för egna upplevelser. Du kan bland annat besöka Waiheke ön med flera vingårdar på gångavstånd, och som det tar cirka 40 min med färja att ta sig till.

På kvällen gemensam middag i Sky Towers roterande restaurang. Sky Tower invigdes 1997 och är 328 meter högt och södra halvklotets högsta byggnad.

F+M

16) Måndag 23/1

Idag fortsätter vi mot vår sista etapp i Nya Zeeland. Vi åker den västra vägen uppåt och besöker kaurimuseet, där vi får ta del av skogsaverkningar från förr och där intar vi även lunch.

Vi fortsätter vår färd och får beskåda ett enormt Kauri träd som är över 2000 år gammalt. Vi anländer sen eftermiddag till Paihia. Här skall vi stanna fyra nätter.

Kvällen fri.

F+L

17) Tisdag 24/1

Efter frukosten ska vi göra en halvdagstur med omnejd. Paihia grundades som en missionstation 1823 och det var här som maorerna skrev fördrag med de vita.

Eftermiddag och kväll fri. Passa på och sola och bada i hotellets pool eller i havet.

F

18) Onsdag 25/1

Idag ska vi bege oss på en halvdagstur ut på havet, och är vädret bra kan vi kanske åka med vår båt genom hålet i berget.

Efter turen lunch.

F+L

19) Torsdag 26/1

Idag har ni tid att ta det lugnt sola och bada eller bekanta er med den lilla kuststaden på egen hand.

På kvällen middag.

F+M

20) Fredag 27/1

Efter en tidig frukost checkar vi ut och åker tillbaka mot Auckland och dess flygfält. Vårt Qantas flyg avgår kl. 13.35 mot Sydney där vi landar kl. 15.10 Vi fortsätter vidare med Qantas till Singapore kl 17.05.

Vi anländer till Singapore kl. 22.10 och har transfer till vårt centralt belägna hotell.

F+flygplansmåltider.

21) Lördag 28/1

Efter frukosten så åker vi kl 11.00 på en halvdags rundtur i Singapore.

På kvällen gemensam middag.

F+M

22) Söndag 29/1

Idag har ni tid att på egen hand bekanta er med Singapore. Vi har våra rum till förfogande ända tills vi åker till flygfältet kl. 20.00 på kvällen för att ta Finnairs direkt flyg till Helsingfors kl.22.30.

F+ flygplans måltider. 

23) Måndag 30/1

Vi anländer kl. 05.55 till Helsingfors-Vanda flygplats med en massa fina upplevelser i bagaget.

Resans pris

7880 €

En anmälningsavgift som är 30 % av totalsumman betalas vid bokningstillfället och resterande 70% betalas 60 dagar före avresa.

I priset ingår:

  • Flygresa Helsingfors-Bangkok-Sydney-Christchurch/Auckland-Sydney-Singapore-Helsingfors med Finnair och Qantas Airways.
  • Alla transferer till och från hotellen.
  • Logi 19 nätter på god mellanstandard hotell (del i dubbelrum), samt frukost.
  • Alla utflykter och transport med egen buss från Christchurch till Aucklands flygfält.
  • Båtfärd Picton - Wellington.
  • Alla morgnar frukost, 7 luncher och 9 middagar samt flygplansmåltider. 
  • Alla inträden och bäraravgifter.
  • Reseledares tjänster

I priset ingår ej:

Försäkringar
Tillägg för enkelrum 1980 €.
Möjlighet till business klass flyg
En avgift för dricks uppbärs av reseledaren vid resans början á 80 € per person.

Observera att passet måste vara i kraft 6 månader efter hemkomsten och man måste vara fullt vaccinerad.

Priset baserat på valutakurser 10.05.2022. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.